Hirdetés
Hirdetés

Egyre nagyobb az igény

Egyre nagyobb az igény Kovászna megye

Október elején újabb uniós pályázat finanszírozási szerződését írhatja alá Kovászna Megye Tanácsa. A Sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola teljes körű felújítására vonatkozó projekt utolsó aktáit a héten nyújtották be a gyulafehérvári Központi Fejlesztési Ügynökséghez.

„Teljes körű korszerűsítésről van szó, külső-belső felújítás várható, a pályázat eredményeképpen egy 21. századi modern tanintézményünk lesz, amelyet a speciális nevelési igényű gyerekek használhatnak” – mondta el Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

„A speciális iskola 1984-től működik, az épületen utoljára 2005-ben végeztek nagyobb javítást, utána csak karbantartási munkálatok voltak, így mindenképpen szükséges a felújítás. A tervezőkkel egyeztetve úgy döntöttünk, a tetőt megemeljük, így újabb emeletet tudunk kialakítani, ugyanakkor sporttermet építünk. Nemcsak magát az épületet modernizáljuk, hanem az iskola felszereltségét is” – részletezte Henning László alelnök. A pályázat értéke 13,1 millió lej, az uniós támogatásból el nem számolható költségek és az önrész értéke 6,4 millió lej.

„Az a célunk, hogy az enyhe, súlyos és halmozott sérüléssel rendelkező tanulóknak esélyegyenlőséget biztosítsunk, segítsünk a közösségbe való beilleszkedésükben. Azt tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb az igény, jelenleg 19 osztállyal működünk a megyeszékhelyen” – fogalmazott Forró Huba igazgató.
Az iskolában a mostani tanévet 138 diák kezdte meg, előkészítőtől nyolc osztályig van tanítás, az intézményben 56 pedagógus dolgozik a 16 fős irodai és karbantartó személyzet mellett, tájékoztatott Forró Huba igazgató. Az épületben működik a Kovászna Megyei Erőforrás és Nevelési Tanácsadó Központ is, amelyhez az iskolapszichológusok, logopédusok, mediátorok tartoznak. 

(KMT-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük