Felhívás!

Mert te nem félsz

„Miért kell nekem otthon maradnom azért, mert te félsz? Mi lenne, ha te maradnál otthon? Te viselnél maszkot, te tartanál távolságot tőlem, te kerülnéd az éttermeket, te kerülnéd a sporteseményeket, a plázákat, a koncerteket, a strandokat és a parkokat, te hinnél a hamisított halálozási statisztikáknak, te ülnél fel a médiahisztinek, te kapnád meg a mérgező vakcinádat, miközben kerülöd a C-vitamint, a napsütést és mindent, amivel természetes módon egészségesek maradhatunk? – írja (vagy talán idézi valahonnan) egy felháborodott olvasó.

Ez azért ennyire nem egyszerű. Természetesen te szabadon azt tehetsz, amit akarsz. A szabadságod azonban nem korlátlan – addig terjed, amíg nem korlátozod az én szabadságomat. Nem ülhetsz jogosítvány nélkül be egy autóba, és hajthatsz csak azért, mert te nem félsz. És aki fél, az üljön otthon, ne menjen az utcára, mert neked autókázhatnékod van. Nem sétálhatsz a parkban öt pitbullal, mert te nem félsz, s aki fél, az üljön otthon, s az ablakon nézze, hogy te milyen bátor vagy. Nem lengetheted a csónakot, amíg felborul, mert te nem félsz, s aki nem tud úszni, az miért nem maradt otthon.

„Nem maradok tovább a házamban azért, mert te félsz. Nem viselek maszkot, és nem tartok másfél méter távolságot, mert nem félek tőled. Te nem az ellenségem vagy, és ha megbetegszem, az nem miattad lesz, hanem miattam és az immunrendszerem miatt” – írja tovább.

Bár az eredeti formájából kiforgatott liberalizmus nem így mondja, az egyén jogai mégsem állhatnak a társadalom jogai fölött. Ha te meg akarsz halni, akár önkezeddel is véget vethetsz a saját életednek (bár ez a katolikusok szerint bűn lenne, de vélhetően olyan elavult olvasmányokat, mint a Biblia nem olvasol), de arra senki nem hatalmazott fel, hogy elvedd vagy akárcsak veszélybe sodord a mások életét. Úgyhogy ne kérd tőlem, hogy maradjak otthon, mert neked bulizni van kedved; én sem kérem tőled, hogy ezt tedd. Csak azt kérem, hogy mindketten tartsuk be a szabályokat (amelyek – való igaz – lehetnének ésszerűbbek) valamennyiünk érdekében. Köszönöm.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 16., 8:53
  ÉRTÉKELÉS: -2

  Ez azért kicsit ki lett forgatva rendesen,vagyis nem kicsit,hanem nagyon is. Igazából hozzá vannak téve olyan dolgok,ami az eredeti írásban nincs is megemlítve,és ki van minden egyes szó forgatva és az vélemény író ellen van minden egyes szó. Kedves E.A. – ha már valakinek a véleményét ennyire ki tudja ön forgatni ékes írásával,akkor hadd válaszoljón arra nekem,hogy egy egyszerhasználatos maszk,mi az áldott nagynyavajától véd meg minket(?),mikor látni szakembereket,akik amióta dolgoznak,sokkal összetetteb és sokkal nagyobb védelmet adó maszkokat használnak,de a világjárvány miatt használjunk csak 42 banis maszkot és szivjuk vissza a testünkbe a saját széndioxidunkat,miközben világjárvány tombol. Iskolába ,ovodába a gyerekeket tartsuk minimum 1,5 méter távolságra egymástól,de egy utolsó kocsmába ülhetnek egymás hegyén-hátán az emberek.Vendéglőkben 6 ülhetnek egy asztalnál…minden esetre megérett a világ a pusztulásra.

  • User
   Dátum: 2020. szeptember 16., 12:51
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Ezt a szén-dioxid dolgot már elfelejthetnétek. Rengeteg orvos, mentős, tudós bizonyította, hogy nem fogsz megfulladni a maszktól, az oxigénszintet nem befolyásolja. Ha nem hiszed, vegyél egy SpO2 mérőt és próbáld ki te magad. Ami gond, ha ugyanazt a maszkot hordod több órán át és a párában megtelepedhetnek a gombák, baktériumok. Akinek muszáj 6-8 órát hordja, az cserélje le néha.
   Az orvosok természetesen jobb maszkot hordanak, mert ők magukat is kell védjék. Az “egyszerű” maszk másokat véd. Erről szól a cikk is, ne légy önző, gondolj másokra. Üdv. pl. a Depo szinte összes szentgyörgyi dolgozójának.

 • User
  Dátum: 2020. szeptember 16., 9:56
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Na itt van a kutya elásva, mert valakiknek az az érdeke,hogy igy össze ugrasszanak bennünket. Valóban a szabályok lehetnének ésszerübbek ,de teljes fejetlenség van minden téren.