Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Diákok ismerkednek az erdővel, közben díjakat is nyerhetnek

Diákok ismerkednek az erdővel, közben díjakat is nyerhetnek Kovászna megye

Több mint 700 diák jelentkezett az első, március 21-én elkezdődött háromszéki erdészeti vetélkedőre. Tizenhat településről 84 csapat regisztrált.

Hirdetés
Hirdetés

Kovászna megyében régi hagyománya van az erdészetnek, amit a szervezők – a Háromszéki Erdészek és Vadászok Baráti Társasága (HEVbt) és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete – szerint érdemes közelebb hozni a fiatalokhoz is. Az egész évet átölelő négyfordulós vetélkedő esélyt ad arra, hogy a fiatalok gyakorlati tapasztalatot szerezzenek, és megismerjék a természet alaptörvényeit. A program célja ugyanakkor, hogy élményekkel gazdagodjanak, és a feladatok teljesítésével közelebb kerüljenek az erdőhöz, megismerkedjenek a benne zajló jelenségekkel.

Az erdők nemzetközi napján, március 21-én elkezdődött Velünk az erdő – Fedezd fel a tájat! elnevezésű háromszéki erdőismereti vetélkedőn 725 diák vesz részt az I–XII. osztályokból. „Az erdő nemcsak szolgálja és védi az embert, hanem tanítja, üdíti, vidámítja és lelkesíti is, amit a felnövekvő generációnak is meg kell tapasztalnia” – fogalmazott Porzsolt Levente, a HEVbt képviselője. Az erdőt csak úgy tudjuk megtapasztalni, ha ott vagyunk benne. A vetélkedő egy hiánypótló esemény, amelynek célja az erdészetet és a természetjárást népszerűsítése – tette hozzá.

A csapatok elektronikus formában kapják meg a kiírt próbákat. A diákok egy erdész vagy vadász vezetésével, előre egyeztetett útvonalon végzik el a próbatételeket. Az egyes fordulók végén az elért teljesítményt egy héttagú szakmai zsűri értékeli, eredményhirdetés decemberben várható. Kategóriánként az első három csapat értékes nyereményekben részesül, az egyik ilyen jutalom egy tanösvény létrehozása lesz.

Fotó: Kocsis Károly

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük