Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Könyv a magyar cserkészet történetéről

Könyv a magyar cserkészet történetéről Kultúra

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) könyvbemutatót és beszélgetést rendez Sepsiszentgyörgyön, ahol az Egy jobb világért – 110 éves a magyar cserkészet című kötetről és a cserkészettel kapcsolatos hagyományokról, kérdésekről esik szó. Március 27-én 18 órára a sepsiszentgyörgyi Fidelitas Hotel konferenciatermébe várják az érdeklődőket.

Hirdetés
Hirdetés

Alapításának 110. évfordulóját ünnepli idén a Magyar Cserkészszövetség, a szervezet célja viszont napjainkban is ugyanaz: szüntelenül munkálkodni egy jobb világért. A változatos tematikájú, jubileumi tanulmánykötet nagy ívű áttekintést nyújt a magyar cserkészmozgalom idáig megtett útjáról, és bepillantást enged annak jelenébe.

Arra a kérdésre is választ keres, hogy miként maradhatott a cserkészet határokon átívelve a magyar kultúra és identitás megőrzésének kulcsa. A könyv egyúttal iránytű is lehet egy olyan korban, amikor egyre nehezebb meglelni a helyes ösvényeket.

A részvétel ingyenes, de regisztrálni szükséges az alábbi címen elérhető űrlap kitöltésével.

A beszélgetés résztvevői:

  • Kiss-Kozma Georgina, az MCC Ifjúságkutató Intézetének kutatásvezetője, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola Szociológia Műhelyének kutatótanára, a kötet egyik tanulmányának szerzője
  • Réti Gergely, az MCC Közjogi Műhelyének kutatója, a kötet társszerkesztője, cserkészvezető
  • Györgyjakab Timea-Rita csapatvezető, a Romániai Magyar Cserkészszövetség volt külügyi vezetője
  • Orbán Renáta marketingszakember, a Romániai Magyar Cserkészszövetség  kommunikációs vezetője
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük