Felhívás!

Biztonságérzetet ad

Tekintettel arra, hogy a szakminisztérium, bár ígérte, de nem biztosított mind a mai napig egyetlen maszkot sem az iskolák számára, 44 ezer maszkot adott át kedden az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete a Kovászna megyei tanfelügyelőségnek, hogy a jövő héten kezdődő felkészítők és a záróvizsgák ideje alatt a diákoknak és pedagógusoknak biztosítani tudják a szükséges maszkokat.

Korábban, az RMDSZ kérésére, a magyar kormány jóvoltából, egymillió maszkból álló tajvani magánadomány érkezett Erdélybe, ebből Háromszéken 44 ezret az oktatási intézményeknek tettek félre, számítva arra, hogy a román kormány – ígérete ellenére – nem biztosítja a kötelezővé tett szájmaszkot, – tájékoztatott Tamás Sándor, a RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke.

Biztonságot ad, hogy készleten van a szükséges mennyiség, emelték ki a tanfelügyelőség munkatársai. Kiss Imre, Kovászna megye főtanfelügyelője elmondta Háromszéken 2026 nyolcadikost, 1409 tizenkettedikes diákot várnak vissza az iskolákba, ez összesen 3435 vizsgára készülő tanulót jelent, akikkel együtt több mint 1200 felkészítő, felügyelő tanár ugyancsak visszatér a tanintézményekbe.
Megkapták a maszkokat a sepsibükszádi Mikes Ármin Általános Iskolában is, Boér Rozália igazgatónő elmondta, két teremben fog vizsgázni a húsz nyolcadikos diákjuk, ehhez újabb osztályt kell kamerával felszerelni, amelynek költségeit a helyi önkormányzat állja.

Be kell tartani ezeket a biztonsági intézkedéseket, mert nyugodtabb így a gyerek is, a szülő is, véli Krecht Gyöngyvér, sepsiszentgyörgyi pedagógus, aki osztályfőnökként izgul az érettségizőkért. Mint elmondta, a szokásos vizsgadrukk mellett a koronavírus-járvány miatti aggodalmat is érzékelik a gyerekek, a maszkok használata biztonságérzetet ad mindannyiuknak.

(RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.