Felhívás!

Az őz sem játék

Az őz sem játék Kovászna megye

Naponta olvashatunk medvegázolásokról, ám ugyanúgy veszélyt jelentenek a közlekedésben az elszaporodott őzek is, amelyek az úttesten átszaladva, könnyen totálkárossá tehetik az autót. Legutóbb éppen egy márkosfalvi lakos járta meg.

Több márkosfalvi sofőr is jelezte lapunknak, hogy a település és Csernáton között, a megyei út egy részén elburjánzott az útszéli gaz, ami azért veszélyes a sofőrökre nézve, mert későn veszik észre a csellengő állato­kat. A sűrű bozótból nem egyszer ugrottak ki őzek az úttestre, a napokban pedig e miatt rongálódott meg egy helyi sofőr autója, aki nem tudott idejében lefékezni, és elütötte az állatot. Az utóbbi hetekben több hasonló eset is történt, egy másik márkosfalvi azt panaszolta el, hogy közel 6 ezer lejébe került az őzzel való találkozása, ugyanis ilyen esetben a biztosító nem téríti meg az autóban keletkező károkat. Ráadásul a szóban forgó útszakaszon nincs vadjárásra figyelmeztető közlekedési tábla sem.

Az útszéli árkokban megnőtt gaz kapcsán Kovács Ödön megyemenedzsert kérdeztük, aki elmondta: a megyei útosztály az idén ásatta és takarítatta ki a sáncokat Csernáton–Szentkatolna között, ám sok gazda, minderre fittyet hányva, utólag betemetette a sáncokat, így nem csoda, hogy a növényzet elburjánzott. Hozzátette, hogy a következő nagytakarítás csak jövő tavasszal esedékes, akkor viszont a korhadt fákat is eltüntetik.

Addig is érdemes a sofőröknek óvatosan közlekedni az adott szakaszon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások