Hirdetés
Hirdetés

Az eredmények beszélnek

Az eredmények beszélnek Kovászna megye

Kovászna Megye Tanácsa a sporttörvény alapján biztosíthat támogatást a többek között a kosárlabda-, jégkorong-, valamint az OSK utánpótlás-nevelés programjaiban résztvevő csapatok bajnokságokon való részvételére. A 2022–2023-as versenyszezonban ez az összeg eléri a 6,8 millió lejt.

Hirdetés
Hirdetés

A pályázati kiírásra beérkezett igényléseket a múlt héten bírálták el, a támogatásra vonatkozó tanácshatározatokat hétfőn fogadta el a megyei tanács, a héten a szerződések megkötésére is sor kerül.
„Öt év alatt a sporttörvény alapján a versenysportokra szánt pályázati keretet 1,5 millió lejről 6,8 millió lejre növeltük. Úgy gondoljuk, az eredményekre méltán lehetünk büszkék mindannyian, hiszen a háromszéki sportklubok több sportágban kiválóan teljesítettek. Idén is támogatjuk a Kézdivásárhelyi KSE Sportklub Egyesület kosárlabda szakosztályát, a Sepsi OSK Sportegyesületet, a Hockey Club Fenestela 68 Sportklub Egyesületet és a Sepsi-SIC Sportklubot. Hajrá Háromszék!” – hangsúlyozta a tanács-ülésen Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A következő idényre a Kézdivásárhelyi KSE Sportklub Egyesület kosárlabda szakosztálya a felnőtt és ifjúsági országos bajnokságon való részvételre 1,2 millió lejt kap, a Sepsi OSK Sportegyesületnek az U16 és az U17 junior csapatok az Elitek Ligájában és az Ifjúsági Ligában való részvételére 200.000 lejt ítéltek meg, a Hockey Club Fenestela 68 Sportklub Egyesületet 1,15 millió lejjel támogatják, hogy a Háromszéki Ágyúsok felnőtt jégkorongcsapat részt vegyen az országos bajnokságban.

A Sepsi-SIC Sportklub 4.256.140 lejt kap Kovászna Megye Tanácsától, az összegből biztosíthatják a junior- és felnőtt sportolók számára a belföldi és nemzetközi kosárlabda, asztalitenisz, kerékpár, birkózás és kézilabda versenyeken való részvételt, valamint sportesemények és versenyek szervezését is finanszírozhatják. A támogatásból a 2021-es évben 2.051.727 lejt, a 2022-es évben pedig 2.204.413 lejt használhatnak fel. 

(KMT-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük