Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Európa magányos csillagállama

A balliberálisok uralta Brüsszel össztűz alá helyezte Orbán Viktort, a Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor zárónapján, Tusnádon tett kijelentései miatt. Az elhangzottakat szándékosan elferdítők és célzatosan félremagyarázók vonító kórusához, sajnálatos módon Románia legfőbb közjogi méltóságai is csatlakoztak.

A Texas állambeli Dallasban ilyen előzmények után került sor az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) csúcsrendezvényeként számon tartott nyári konferenciára, amelynek egyik megnyitó beszédét Orbán Viktor tartotta. És láss csodát, a róla globálisan terjesztett legújabb rágalmak ellenére sem fogadták füttykoncerttel, amint azt a magát magyar ellenzéknek hazudó ellenség megjósolta és szerette volna, hanem épp ellenkezőleg, lelkes tapssal fogadta, amikor a szónoki emelvényre lépett.

Hatalmas ováció kísérte a hazáját, nemzetét és magát tömör, de tartalmas mondatokban bemutató, az emberiséget jelenleg leginkább foglalkoztató kérdéseket érintő, illetve elemző mondandóját. Az elhangzása után pedig a mintegy 2500 főnyi, magas rangú republikánus politikusokból és tisztségviselőkből, valamint a meghívottjaikból összetevődő hallgatóság állva ünnepelte Magyarország miniszterelnökét.

Bukás helyett tehát, Orbán Viktor dallasi szereplése világraszóló sikert és elismerést hozott. A The New York Times szerzője szerint „pártvezetőknek kijáró, hősöket megillető fogadtatásban részesült a megjelent hallgatóságtól”. És ez nyilván nem a véletlennek, hanem az igazság kimondásának, lényegre törő, választékos és humorral fűszerezett beszédstílusának, elemző és problémamegoldó készségének, megnyerő egyéniségének, valamint az örök emberi értékek melletti megfontolt, de bátor kiállásának köszönhető.

„Fantasztikus itt lenni Texasban, a nagyszerű Amerikai Egyesült Államok magányos csillag államában. Ha nem tévedek, a magányos csillag állam azt jelenti, hogy a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték itt, Amerikának ezen táján. Hazám, Magyarország, Európa magányos csillagállama” – indította beszédét a nemzet miniszterelnöke. Búcsúszavaival pedig arra biztatta a keresztény értékek letéteményeseit, ne féljenek, csak higgyenek Szent János Pál pápa tanításában: „nincs olyan ellenség, amelyet Krisztus már le ne győzött volna”. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.