Felhívás!

Az első helyi fertőzött

Az első helyi fertőzött Kovászna megye

Lapzártáig 39 koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, jelentette be a Stratégiai Kommunikációs Csoport, és kora délután már az első Kovászna megyei fertőzés is igazolódott. Ugyancsak lapzártáig 12 678 elkülönített személyről tudtunk, 569 volt karanténban, elhalálozás nem történt.

Megyénk első igazolt fertőzöttje egy 53 éves Kovászna megyei nő, aki március 8-án tért vissza Olaszországból, és azóta lakhelyi elkülönítésben volt. Nem hivatalos információink szerint a kovásznai fertőzött az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóságnál dolgozik, nemrég, március 8-án tért haza olaszországi vakációjáról. Iulian Todor prefektus szerint tegnap szállították el a kolozsvári járványkórházba. A hatóságok elkezdték a feltérképezés rutinműveletét, hogy megállapíthassák, a fertőzött kovásznai asszony kikkel került kapcsolatba.

Megyénkben még két személy van karanténban, közölte a prefektúra, 66 pedig lakhelyi elkülönítésben, miután fertőzésveszélyes környékről érkeztek haza.

Jogi következményei lesznek, ha valaki hamis nyilatkozatot ad arról, hogy honnan jön, figyelmeztetett közleményben a román rendőrség, ezt 3 hónaptól 2 évig terjedő börtönnel, vagy bírsággal büntetik, a járványügyi intézkedések meghiúsítását pedig 6 hónaptól 2 évig terjedő börtönnel, vagy bírsággal büntetik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. március 12., 7:45
  ÉRTÉKELÉS: 23

  Ismét az állategészségügy??Hihetetlen felelőtlen emberek vannak! Reméljük majd jól feltérképezik, hogy kivel lépett kapcsolatban a hölgy többi családtagja!

   • User
    Dátum: 2020. március 13., 20:13
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Ez az állatorvosnő Kovásznán elkenőrzia kis üzleteket ,vendéglőket, feldolgozókat! Képzeljük el, hogy ilyen emberek ellenőrzik a törvény betartását?! Olyan emberek akik megszegik a törvényt!!!! Vajon, hogy fog még ellenőrzésbe menni a történtek után?! Hiteles még ezután az ő ellenőrzése?! Ilyen alkalmazottjai vannak a Kovászna megyei állategészségügynek!

 • User
  Dátum: 2020. március 12., 13:45
  ÉRTÉKELÉS: 36

  A Kolozsvárra szállított női személy a kovászna megyeiállategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági hivatalban dolgozik!
  Reméljük, tájékoztatni fogják a lakosságot, pontosan, hogy kivel érintkezett az illető személy! És nemcsak ő, hanem az egész családja! Pontos tájékoztatást várunk el! Nem néphülyítést, olcsó szerepléseket és bohóckodást!

 • User
  Dátum: 2020. március 12., 13:56
  ÉRTÉKELÉS: 24

  Melyik, a Siko hivatal? Bocsánat Siko Kft !!!Már semmin se lehet csodálkozni! Amilyen a mosdó, olyan a törölköző! Most aztán lesz lehetősége szerepelni……! vajon volt-e a hivatalban és érintkezett e az ott dolgozó emberekkel? Erre a kérdésre kellene válaszolnia

 • User
  Dátum: 2020. március 12., 14:37
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Hihetetlen felelőtlenség.. vakació Olaszórszágba. Idióták! Nem birtok itthon ülni! Kell sízni mikor tombol a világjárvány! Reméllem teljesen helyreáll az egészségügyi állapota, hogy majd tudjam fenéken billenteni.

   • User
    Dátum: 2020. március 13., 12:54
    ÉRTÉKELÉS: 23

    A hölgyet a városban látták március 8-a után, állítólag a munkahelyén lett rosszul!Valószínűleg ValószínűlegA dsp-nek tudomása van a történtekről, nem beszélve az állat egészségügynek ahol dolgozott az illető!
    Milyen elkülönítés az, amikor az illetőt több helyen is látták! Ott ahol dolgozott ez a kedves hölgy, nem tudták hogy Olaszországból jött haza?! Nem hívták fel a figyelmét, hogy karanténban kell lennie? Ha igaz, hogy dolgozott mit keresett a munkahelyén?! Neki szabad?! Hogyan működik ez?! Remélem, hogy feltérképezik helyesen és nem próbálnak ködösíteni!!!!

 • User
  Dátum: 2020. március 13., 9:18
  ÉRTÉKELÉS: 23

  Tisztelt olvasók! Egy állatorvos nőről van szó, nem is akármilyenről, mondhatjuk azt is, hogy egy vipp-es közalkalmazott! Ha tegyük fel, egy másik állatorvosról lett volna szó azt még a hivatalából is eltávolították volna! Kérdés az, valóban betartotta a karantént, az elkülönítést? Meg tudjuk e majd az igazságot?! Kivel érintkezett, nem csak ő hanem az egész családja is! Ma egy újabb fertőzésről olvastunk, gondolom a férje lehetett! És ne feledjük el a gyermeke is iskolába ment! Oda kellene figyelni ezekre a dolgokra!

  • User
   Dátum: 2020. március 13., 12:19
   ÉRTÉKELÉS: 15

   Ilyenkor hol van a megye legfontosabb embere, a fő …..állat…orvos?! Ilyenkor miért nem nyilatkozik? Neki mindig az volt a fontos, hogy mindenhol jelen legyen: rádióban, sajtóban, mindenhol…..🤮!!!!Mért nem nyilatkozik hiszen az alkalmazottjáról beszélünk!? Volt-e tudomása arról, hogy Olaszországba megy szabadságra?! És ha igen, hívta-e fel a figyelmét, hogy betartsa a karantént?! A városban azt beszélik, hogy hétfőn még munkában is járt?! Mit lehet erről tudni?!

 • User
  Dátum: 2020. március 13., 11:25
  ÉRTÉKELÉS: 19

  Akkor mindenki hülye, aki látta őket vagy találkozott velük? Ha már annyira felelőtlenek voltak, hogy nem gondoltak a tetteik következményeire, hozzák nyilvánosságra a nevüket, hogy a velük kapcsolatba került személyek tudják megtenni a szükséges óvintézkedéseket. Nem kell szőnyeg alá seperni a tényeket, s rettegésben tartani egy várost, csak azért, hogy őket védjék, Elvégre életekről és egészségről van szó.