Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Állandó véradópont Kovásznán

Állandó véradópont Kovásznán Kovászna megye

Kovászna város hatóságai olyan helyi program elindítását tervezik, amely a véradást népszerűsítené. Ennek érdekében létrehoznának egy véradópontot a városi kórházon belül. A donorok az országos juttatások mellett ingyenesen léphetnének be a város sportlétesítményeibe, valamint a művelődési ház által szervezett rendezvényekre.

Hirdetés
Hirdetés

A projekt tervezete szeptemberben kerül a tanácsosok elé. Elfogadását követően hatályba lépő rendelet szerint állandó véradópontot alakítanak ki a városi kórházban, amelyet időszakosan, negyedévente nyitnak majd meg. A nyitás feltétele az lesz, hogy legalább tíz ember regisztrálja magát előzetesen – írja Facebook-bejegyzésében Nicolae Enea orvosigazgató.

„A véradás nemcsak a transzfúzióra szoruló betegek, hanem a donorok számára is előnyös. Elősegíti a szív- és érrendszer egészséges működését, erősíti az immunrendszert. Az ingyenes orvosi vizsgálat, a munkaszüneti nap, az étkezési utalvány mellett a résztvevők ingyenesen vehetnek részt a művelődési ház által szervezett előadásokon, valamint ingyenesen léphetnek be az önkormányzat kezelésében lévő sportlétesítményekbe” – hangsúlyozta.

A véradók 18−60 év közöttiek kell hogy legyenek, a minimális testsúly pedig 55 kilogramm. Emellett fontos, hogy ne legyen krónikus betegségük, és az utolsó két hónapban ne szedjenek gyógyszert. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.