Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Drága a feketemunka

A Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség idén az év elejétől 525 céget és intézményt ellenőrzött. Elsősorban azt vizsgálták, az érintettek betartják-e a munkavédelmi és munkaegészségügyi szabályokat, valamint a szerződéses munkaviszonyra vonatkozó törvényeket.

Hirdetés
Hirdetés

Az észlelt hiányosságokért, törvénytelenségekért kiszabott 50 pénzbírság összege 256 ezer lej, de volt 116 másfajta megrovás, figyelmeztetés is. A legnagyobb összegű pénzbírság 40 ezer lej, amit azért szabtak ki a felügyelők, mert egy munkaadó hivatalos szerződés nélkül – köznyelven feketén – dolgoztatott két személyt. Január elejétől július végéig a munkaügyi felügyelőség felügyelői hat személy esetében állapították meg, hogy hivatalos szerződés nélkül dolgozott munkaadójánál, egy hetedik személy pedig a munkaszerződésében előírt munkaprogramtól eltérő órákban dolgozott.

A megyei munkaügyi felügyelőség adattára szerint Háromszéken a hírközlés időszakában 45.538 volt az aktív munkaszerződések száma, ebből 42.810 meghatározatlan időre szólt. Az év elejétől különféle okokból (például gyermeknevelés) 1428 munkaszerződést felfüggesztettek. A januári-augusztusi időszakban Háromszéken 1628 napszámos adatlapja került nyilvántartásba. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.