Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajándékcsomag babáknak és anyukáknak

Ajándékcsomag babáknak és anyukáknak Kovászna megye

Újszülöttek ellátásához szükséges eszközöket tartalmazó csomagban részesülhetnek azok a kismamák, akik a baróti kórházban hozzák világra a gyermekeiket. Az erdővidéki kisvárosban évente 60-80 kisbaba születik.

Hirdetés
Hirdetés

A bukaresti székhelyű Caregivers és a kórház gyermekgyógyász főorvosának, dr. Ágoston Klára Zsuzsának köszönhetően rövidesen ajándék kaphatnak a Baróton szülő édesanyák. Az örömhír kapcsán Váncza Gabriella kórházmenedzser elmondta, hogy a szerződést határozatlan időre kötötték meg, a csomag újszülöttek ellátására alkalmas segítőeszközöket fog tartalmazni.

Erdővidék egyetlen kórházában a tavalyi évben 67 gyermek született. Az anyakönyvi iroda információi szerint ez átlagos, ugyanis az elmúlt néhány éveben nem történt komolyabb kiugrás a születések számában. 2022-ben néggyel kevesebb, azelőtt viszont 87 babát számláltak. 2017 óta azonban mindenképpen csökkent az arány, azelőtt az újszülöttek száma a százat is meghaladta. Baróton főként az erdővidéki településeken lakó családok gyerekei születnek, Bacon, Bardóc és Bölön környékéről. Ugyanakkor a Brassó megyéhez tartozó Ürmös és Ágostonfalva leendő anyáit is kiszolgálja a kórház.

Váncza Gabriella szerint az ajándékcsomagokkal a friss anyák kisegítése a cél, ugyanakkor szeretnék bevonzani a szülés előtt álló kismamákat, hiszen Barót Város Kórházában is megkaphatják a minőségi ellátást. Az elmúlt években modern eszközökkel gazdagodott a kórház, legutóbb új, hordozható ekográfot vásároltak a nőgyógyászati osztályra. Folyamatban van az új épületszárny tervének előkészítése is, amelyben helyet fog nyerni a szülészet-nőgyógyászat és az újszülött osztály is.

Fotó: Freepik

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások