Felhívás!

A siklás téli örömei

A siklás téli örömei Kovászna megye

A napokban kezdődött havazó még nem elegendő a kovásznai sípálya megnyitásához, de az alatta található korcsolyapályának jól jött a lehűlés, hiszen naponta járnak oda a csúszkálni vágyók.

A korcsolyapálya hétvégén is nagy népszerűségnek örvendett: a helyiek mellett számos megyén túli vendég is meglátogatta a létesítményt, akik többnyire délután és este érkeztek. Ehhez igazodik a program is, keddtől péntekig 15.30-tól 21 óráig, szombaton és vasárnap 10 és 21 óra között tart nyitva. December 31-én 15–21 óra között lehet is glicsuzni, a vakáció alatt, január 12-ig naponta 10-től 21 óráig várják a vendégeket. A pálya használati díja 10 lej másfél órányi alkalomra. A helyszínen korcsolya is bérelhető. Ugyanakkor működik a pub is, ahol hideg és meleg italokat lehet fogyasztani.

Annak kapcsán, hogy mikor nyitják meg a sípályát, Gyerő József polgármester elmondta: mínusz fokokra és legalább félméteres hórétegre van szükség ahhoz, hogy a 4 hóágyúval megfelelő körülményeket teremthessenek a síeléshez. Amíg ezek feltételek nem adottak, nem nyitják meg a pályát. A korcsolyapályán zajló életet élőben is lehet követni interneten keresztül a polgármesteri hivatal honlapján (primariacovasna.ro).

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások