Felhívás!

A méz ünnepe

A méz ünnepét tartják október 14-15-én Sepsiszentgyörgy főterén a 7. őszi vásáron. Napközben, 10-től 20 óráig zajlik a termény- és kézművesvásár húsz őstermelő és ötven kézműves részvételével, a vásári csárdában hagyományos ételeket lehet megkóstolni, napi menüt is kínálnak majd, a vásártérben pedig érdemes lesz felkeresni a Romániai Méhészegyesület Kovászna megyei fiókjának sátrát.

Szombaton 13 órától gyermektáncház a színpadon Benkő Éva és a Folker zenekar szerepvállalásával. 15 órától kiállítás-megnyitó a Fotóbiennálé keretében ugyancsak a színpadon, ugyanott 17-től Életünk a tánc, avagy családi ki mit tud!, 18.45-től Égvilág-koncert, 20.30-tól a Söndörgő (HU) koncertje. 22-től folkkocsma és örömzene az Égvilág zenekar tagjaival a Tein Teaházban.
Vasárnap 11-től a színpadon a magyarországi HolddalaNap zenekar Napkeleti utazás című gyermekkoncertje, 13-tól A Háromszéki Mézlovagrend lovagavatása, 17-től a Spontán zenekar koncertje, 18-tól Nicolae Voiculeţ pánsípművész koncertje, 19.30-tól HolddalaNap-koncert: Dandala. 22-től Esti jam Ségercz Ferenccel és a HolddalaNap zenekar tagjaival a Tein Teaházban.

Mindkét nap 11–18 óra között korabeli játékok, kézműves- és gyermekfoglalkozások a vásártéren – Toma (Kőnig Zsolt) és csapata, a Guzsalyas Alapítvány, a Caritas Családsegítő Szolgálata közreműködésével. Ugyanott régi mesterségek nyitott műhelyei, a Guzsalyas Alapítvány tanítványai bemutatják a fazekasság, nemezkészítés, bőrművesség, tűzzománc és kosárfonás mesterségét. A Mézes-sátorban mézkóstoló, Hogyan készül a méz? címmel kiállítás, a vásártéren mézes, méhes, édes foglalkozások Demeter Évával és az Ispiláng Egyesülettel. 11–22 óráig vásári csárda hagyományos étkekkel, 12–13 között hangszersimogató Hána László és Ölvedi Gábor ütős, illetve Ségercz Ferenc fúvós hangszereivel a Tein Teaházban. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.