Felhívás!

Nyitott kapuk a tűzoltóknál

Nyitott kapuk a tűzoltóknál Kovászna megye

Korszerű felszereléssel ellátott, főképpen méretes földrengés okozta, de számos más katasztrófa utáni mentésben, áldozatfelkutatásra is használatos, számtalan eszközzel ellátott mobilkonténeres kamiont kapott a sepsiszentgyörgyi tűzoltóalakulat – tájékoztatott tegnap a megyei tűzoltóság vezetősége. A csodagépet ma, a Nyitott kapuk akció keretében bárki szemügyre veheti.

Az uniós forrásokból finanszírozott, 157 millió lejes büdzsével bíró Többszörös kockázat (Multirisc) nevű országos projekt keretében érkezett múlt héten Sepsiszentgyörgyre a mobilkonténer. A 8 tonnás, közel 6,5 méteres, speciális belső alumínium tárolókkal, rekeszekkel ellátott masina eddig mifelénk nem használt, igencsak korszerű felszereléseket tartalmaz, éppen ezért a megyei tűzoltóság személyzete képzésre szorul az elkövetkező időszakban – tudtuk meg. A konténer értéke 1,1 millió lej, illetve az ezt szállító kamion ára 620 ezer lejre rúg.

A megyei tűzoltóság vezetősége kifejtette, nagy hasznukra van az új szerzemény, hiszen a nagyon jó minőség mellett a felszerelés széles skálára tervezése is segíti munkájukat, ha netán katasztrófa után emberéletet kell menteniük. A helyszíni bemutatón olyan hasznos eszközök kerültek elő, mint a romok közé bedugható, videó- és hanganyagot felvevő, leadó, fényt kibocsátó, netán a falakban is áramot kijelző detektorok, de korszerű vágó, feszítő szerszámok, védőöltözetek, illetve hosszabb időt igénylő mentéseknél hasznos fűtött, méretes sátor is bővíti az arzenált.

A logisztikai mobilkonténert az érdeklődők ma 10–14 óra között a megyei tűzoltóság Olt utcai székhelyén tekinthetik meg, ugyanis az életmentők a természeti katasztrófák csökkentésének világnapja alkalmával tartanak Nyitott kapuk akciót. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.