Felhívás!

A megye is pályázhat

A megye is pályázhat Kovászna megye

Megnyílt a lehetőség, hogy a megye is jelezze pályázati szándékát az Országos Helyreállítási Terv egyes kiírásaira. Kovászna Megye Tanácsa már első körben két pályázatot regisztrál, többek között erről döntöttek a megyei tanácsosok hétfői ülésükön.

„A helyreállítási tervből pályázunk 4 millió eurót a megyei kórház három épületének hőszigetelésére. A 23 millió lejből a főépület C szárnya, a fertőző osztály, valamint a konyha épületének energetikai hatékonyságát növeljük. A poliklinika meghosszabbításaként tervezett épületben a Stroke és RMN-központ mellett neurológiai rendelőket is kialakítanak, valamint a munkálat során bővítik az E szárny műtőblokkjait is, három új műtőt alakítva ki, köztük egy hibrid műtőt is. A kormányzati forrásokból megvalósuló beruházás értéke hozzávetőleg 33 millió lej” – ismertette Tamás Sándor megyetanácselnök.
Húsz éve működik együtt Kovászna megye a SERA Románia Alapítvánnyal, amelynek támogatásával számos szociális létesítmény épült Háromszéken. Idén Bodzafordulón építenek fel a fogyatékkal élő gyermekek számára egy új fejlesztőközpontot.

Negyedik alkalommal szervezik meg a Flow Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivált Sepsiszentgyörgyön. Ez alkalomból Kovászna Megye Tanácsa és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház együttműködési szerződést kötött, az M Studio által szervezett eseményt a megyei önkormányzat 100 ezer lejjel támogatja. Idén egy franciaországi, egy magyarországi, két belgiumi és két hazai társulat vesz részt a fesztiválon.
A tanácsülésen döntöttek arról, hogy ki képviseli Kovászna megyét a Központi régió szakoktatással foglalkozó regionális konzorciumában. A javaslatok értelmében Gáj Nándor megyei tanácsos lett a konzorcium háromszéki tagja, póttag Farkas Ferenc. Ugyanakkor új személy, Johann Tajerling képviseli a megyei önkormányzatot a Területi Közrendészeti Hatóság testületében, erről is szavaztak a tanácsosok. 

(KMT-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.