Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az nevet, aki a végén nevet

Az nevet, aki a végén nevet Sport

A Craiován aratott parádés győzelemmel megnyerte az alsóházi rájátszást a Sepsi OSK, így kiváló csapathangulatban várhatja a Román-kupa csütörtöki döntőjét. A sepsiszentgyörgyiek hétfői sikerüknek köszönhetően két ágon is versenyben vannak az Európai Konferencialigában való indulás jogáért. A craiovai meccs hősét, a gólt és két gólpasszt jegyző Fülöp Istvánt beválasztották a forduló álomcsapatába.

Hirdetés
Hirdetés

Kiütéses győzelemmel zárta az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot a Sepsi OSK, amely tartalékosan felállva 5–0-ra nyert hétfő este a FCU Craiova otthonában az alsóházi rájátszás utolsó, 9. fordulójában. Az eltiltás miatt csak a lelátón helyet foglaló Cristiano Bergodi vezetőedző teljes kezdőcsapatát pihentette a csütörtöki kupadöntő előtt, ám a „második sor” is parádézott, bombagólokkal gyűrte le a gyengébbik oltyán csapatot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az eredménytől függetlenül tizedik helyen záró FCU számára nem volt igazi tétje a találkozónak, és ez meglátszott a játékon is. A feszültség inkább a lelátón érződött, Adrian Cojocaru játékvezető a hazai tábor magyarellenes megnyilvánulásai miatt kétszer is megszakította a mérkőzést, másodszor még az öltözőbe is beküldte a csapatokat. Az OSK méltón, gólokkal válaszolt az ocsmány gyalázkodásra.

Kevin Luckassen a 16. percben szerzett vezetést a piros-fehéreknek, majd a második félidő elején Fülöp István megduplázta csapata előnyét egy 25 méteres bombagóllal. A folytatásban újabb szépségdíjas találatokkal szórakoztatott az OSK, Vitalie Damașcan ollózása és Cătălin Golofca emelése is rendkívül látványosra sikerült. A pontot az i-re George Dragomir tette fel, a junior játékos a 97. percben büntetőből állította be az 5–0-s végeredményt. FCU Craiova–Sepsi OSK 0–5 (0–1). Gólszerzők: Luckassen (16.), Fülöp I. (57.), Damașcan (66.), Golofca (72.), Dragomir (90. – 11-esből).

A rájátszást a tizedik helyről kezdő Sepsi OSK megnyerte az alsóházi rájátszást, így a kupadöntő elvesztése esetén is marad esélye a Konferencialiga-részvételre: ehhez a Botoșani-t, majd az Universitatea Craiovát kell legyőznie az osztályozón.

„Nem szeretném a szurkolók megnyilvánulását kommentálni, számunkra sokkal fontosabb ez a győzelem, nagy motivációt ad a döntőre. Nem az eddig megszokott kezdő tizenegyet küldtük pályára, de így is nagyszerűen teljesítettünk, ez bizonyítja a legjobban, hogy ez a csapat mennyire egységes. Felszabadultan futballoztak a fiúk, és úgy tűnik, beérett a befektetett munka gyümölcse. A kupadöntőre teljes erőbedobással készülünk, mindenképp szeretnénk megnyerni” – nyilatkozta meccs után a Bergodit helyettesítő Ilyés Róbert másodedző.

A többi hétfői mérkőzésen: CS Mioveni–Rapid 3–2, Academica Clinceni–FC Botoșani 0–4.

A felsőházban kisebb meglepetésre a Voluntari otthonában botlott a FCSB, vasárnap pedig a Kolozsvári CFR 2–1-re legyőzte a vendég Craiovát, így a kincses város csapata az utolsó forduló eredményeitől függetlenül megnyerte a bajnokságot. A kolozsváriak sorozatban ötödször, történetük során nyolcadszor lettek aranyérmesek. A kolozsvári csapat ezzel a román örökrangsor harmadik helyére lépett előre; csak a két bukaresti topklubnak van több bajnoki címe – a Steauának 26, a Dinamónak 18.

Az alsóház végső rangsora:

  1. Sepsi OSK 9      7      1      1      21–4        42
  2. Botoșani 9 6      0      3      18–9        41
  3. Rapid 9      6      1      2      22–7        39
  4. Craiova 9      5      2      2      14–11      34
  5. Aradi UTA 9      4      1      4      10–6        33
  6. Mioveni 9      5      1      3      12–10      31
  7. Târgoviște 9      2      2      5      8–8  26
  8. Dinamo 9      4      2      3      14–11      23
  9. Clinceni 9      0      0      9      4–32        -5
  10. Medgyes 9 1      0      8      6–31        -34
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük