Hirdetés
Hirdetés

A legjobbaktól tanulni

A Székelyföldi Pálinkamustra díjazottjai Közép-Európa legnagyobb pálinkaversenyén, a XI. Quintessencen is megállták a helyüket. Számos elismerést hoztak haza magán és bérfőzetők, illetve kereskedelemben kapható párlatok kategóriában.

A közel 1600 benevezett minta közül Erdélyből 141 érkezett a versenyre, és ebből 98 kapott érmet. A részvételi minta arányához képest nagyszerű eredményeket értek el a hazai benevezők: az erdélyi cégek tíz Champion díjat hoztak el a 27-ből, a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis 2019-es Champion díjas vadmálnája nyerte el a rangos verseny közönségdíját, a Székelyföldi Pálinkamustra győztese, a csíkdelnei málnapálinka pedig aranyérmet kapott a magyarországi megmérettetésen.

Hirdetés
Hirdetés

Dezső Tibor, a Potio Nobilis tulajdonosa bírálóként és versenyzőként egyaránt visszatérő résztvevője a Quintessence versenynek. Az esemény értékelése kapcsán elmondta, több olyan versenyzővel is találkozott a magyarországi versenyen, akik a Székelyföldi Pálinkamustrán is részt vettek. Közülük a Quintessence győztese, aranyérmese a csíkdelnei János A. Előd és Vass Csongor málnapálinkája lett, illetve több termékük is díjat kapott.

– Ezek az eredmények is visszaigazolják azt, hogy az első székelyföldi megmérettetés színvonalas volt, jól bíráltunk, és jól választottuk ki a legjobbakat. A Sepsiszentgyörgyön megszervezett verseny dobbantó volt a nemzetközi szintű megmérettetésekhez. Nagyon fontos visszajelzés mindannyiunk számára, hogy aki a hazai pálinkamustrán érmet kapott, az bárhol megállja a helyét termékével – fogalmazott a Székelyföldi Pálinkamustra szakmai partnere, hozzátéve: – A legjobbaktól akarunk tanulni.

Ezért a két verseny szervezői között partnerség jött létre. A Quintessence szakemberei az idei Székelyföldi Pálinkamustrán bírálói tréninget tartanak, a verseny lebonyolításában és bírálatban is segítenek.
A 2020-as Székelyföldi Pálinkamustrára ősszel kerül sor Sepsiszentgyörgyön.

(KMT-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük