Hirdetés
Hirdetés

A legjobbakat díjazták

Jó pálinka csakis jó gyümölcsből, szakértelemmel készülhet, Erdélyben pedig mindkettőből bőven van. Ezt bizonyítja az is, hogy az I. Transylvanian Spirit Erdélyi pálinka- és párlatversenyre 868 minta érkezett, a péntek esti gálán 196 bronz, 192 ezüst, 127 arany és 28 Champion oklevelet adtak át.

A díjátadón elsőként Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a verseny fővédnökeként köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve, hogy a pálinkaversennyel a minőségi pálinkakészítésre, és a pálinka kulturált fogyasztására szeretnék ráirányítani a figyelmet. János András Előd, az I. Transylvanian Spirit igazgatója megköszönve a résztvevőknek, hogy bizalmat szavaztak az újonnan indult versenynek, elmondta: a 14 megyéből beérkezett 868 tételt 20 fős szakmai csapat bírálta el, szigorú kritériumokat követve.

A legjobb erdélyi pálinka címét piros vilmoskörtéből készült pálinkájával az érmihályfalvi Rizó Béla és Jaju nyerte el. A legjobb magánfőző a csíkdelnei Vass Csongor, a legjobb kereskedelmi főző a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis lett. A Quintessence Pálinkaverseny különdíját Bodó Csaba kapta mint a legeredményesebb sepsiszentgyörgyi magánfőző. A díjat Takács László, a zsűri elnöke ajánlotta fel, aki személyesen nem tudott jelen lenni a gálán.

A 868 minta Arad, Beszterce, Bihar, Brassó, Hargita, Kolozs, Kovászna, Maros, Máramaros, Szatmár, Szeben, Szilágy, Temes és Prahova megyéből érkezett. A versenyre 14 kereskedelmi főző jelentkezett 164 tétellel, 143 nevező magánfőző volt 704 tétellel. A péntek esti gálán zenélt a HarMony Band, és fellépett a Pittyes2es és Gyufa erdélyi humortársulat. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük