Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Kovászna megyei fiatalokért dolgoznak

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetével együttműködő ifjúsági egyeztető tanács bekapcsolódott a Határtalanul a Magyar Fiatalokért egyesület munkájába. Céljuk a külhoni és anyaországi fiatalok érdekeinek hatékony képviselete.

A magyarországi ernyőszervezet képviselői, Bagi Barna egyesületi elnök és Kozma Dávid egyesületi tag a háromszéki egyeztető tanács képviselőivel folytattak munkamegbeszélést március 10-én, Sepsiszentgyörgyön. A találkozón kiemelt hangsúlyt kapott a magyarországi választások fontossága, a levélszavazatok összegyűjtésének folyamata, valamint azok biztonságos visszajuttatása. Szintén téma volt az ifjúsági egyeztető tanács bekapcsolása a Határtalanul a Magyar Fiatalokért egyesület munkájába, hiszen az egyesületet a Kárpát-medencei magyar ifjúsági szervezetek alapították azzal a céllal, hogy összefogják a diaszpórában és a szórványban élő magyar fiatalok közösségeit.

Hirdetés
Hirdetés

A Határtalanul mozgalom munkája egybeesik a Kovászna megyei ifjúsági szervezetek célkitűzéseivel. A megbeszélés végkicsengéseként leszögezték, a partnerségi viszony működtetésében mindkét fél felelősséget vállal, mely a fiatalok képzési programjaiban, köztük a Collegium Siculorum csereprogram kiterjesztésében nyilvánul meg, valamint a rendszeres találkozások fenntartásában.

– A határon túli magyarok ügye nemzeti minimum. Számunkra fontos, hogy a Kárpát-medencében működő szervezetek munkái egybeessenek célkitűzéseinkkel, ezért örömmel tölt el, hogy az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetével együttműködő ifjúsági egyeztető tanács csatlakozni kíván a Határtalanul a Magyar Fiatalokért mozgalomhoz. Ma elindítottuk azt a folyamatot, amelynek végén az Ifjúsági Egyeztető Tanács tagja lesz mozgalmunknak – fejtette ki Bagi Barna, a Határtalanul a Magyar Fiatalokért egyesület elnöke.

Ambrus Zsombor, az ifjúsági egyeztető tanács elnöke megjegyezte: „A közös cél, amelyről ma megállapodtunk Bagi Barnával, az a tudásátadás megszervezése és kiterjesztése. A Háromszéki fiataloknak érdeke és célkitűzése, hogy fejlődjenek. A mi érdekünk pedig, hogy minél több felkészült fiatalt érzékenyítsünk a közélet iránt, és bevonjuk őket a közösségszervező munkába. A mai nap egy újabb állomása ennek a feladatnak.” 

(az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük