Hirdetés
Hirdetés

A jó vezető mindig tanul

A jó vezető mindig tanul Kovászna megye

Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete a meglévő és alakulóban levő tagszervezeti elnökségének tartott vezetői és egyben önismereti képzést április 24-én, az eresztevényi Benke-kúriában.

Rengeteg erő és energia van az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének a munkájában, melyet a hittel és odaadással végzett 17 tagszervezet tevékenysége tesz teljessé. Az országos Nőszervezet és az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének partnerségével megvalósuló képzései által nagy hangsúlyt fektet az egyéni és szervezetfejlesztésre, melyre egyre nagyobb igény mutatkozik. Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke köszöntőjében kiemelte, fontosnak tartja, hogy időközönként képzéseket szervezzenek a nőknek. Örül, hogy a háromszéki nők nyitottak a folyamatos fejlődésre, személyiségük fejlesztése által pedig arra törekednek, hogy minőségi munkát végezzenek helyi közösségeikben.

Hirdetés
Hirdetés

– A járványhelyzet sok mindent megvont tőlünk az elmúlt másfél évben, de igyekeztünk nem elszakadni a közösségeinktől, hanem jelen lenni ez idő alatt is, és segíteni ott, ahol szükség volt rá. Erőt, lendületet, tudást, új ötleteket merítettünk a szombati napból. Reméljük, hogy lassan látjuk az alagút végét, erre készülünk, készítjük a vezetőinket. Szeretnénk újra tevékenységeket, lendületet vinni közösségeinkbe. Ezeknek pedig a képzésen jelen levő nők a mozgatói, akik képesek szebbé, jobbá, összetartóbbá kovácsolni, ötleteikkel, programjaikkal kimozdítani, cselekvésre bírni sok háromszéki települést. A képzés végén nem véletlenül nyújtottunk át nekik ajándékba egy-egy kövirózsát, aminek latin neve sempervivum, azaz örökké élő. Ez a név a növény szívósságára, remek túlélő és alkalmazkodó képességére utal, amivel a nők is jócskán kell rendelkezzenek ahhoz, hogy a mindennapi feladatokkal megbirkózzanak – összegezte Ájgel Ágnes.

– Meggyőződésem, hogy egy társadalomban a közgondolkodást és a mentalitásváltást a nők és a fiatalok fogják megváltoztatni. A hangulatot pedig kisebb-nagyobb közösségben a nők határozzák meg – fogalmazott Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke, aki köszöntőjében arra buzdította a jelenlevő hölgyeket, hogy legyenek generátorai azoknak a közösségeknek, ahol élnek. A fiatalokat pedig vonják be azokba a lehetőségekbe, amelyeket ők már megismertek vagy éppen részesei, hiszen ezáltal lehet a megyei önkormányzat helyi fejlesztési programjait kiteljesíteni, mint például, az óvoda- és iskola-, játszótér- vagy könyvtárfelújítás.

A járványügyi előírásokat betartva húszfős csoport vett részt a szombati találkozón. Az élményalapú képzésen Makkai Dimény Judit tréner és Barna Kata pszichológus, szervezetfejlesztő tréner csoportos és egyéni tevékenységek által világított rá azokra az erősségekre, amelyet a hölgyek az elkövetkezőkben tovább fejleszthetnek és hasznosíthatnak mindennapi aktivitásukban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük