Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

TÁNC

A tánc világnapja alkalmából április 29-én, csütörtökön 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermében a Perkő Néptáncegyüttes előadja az Eltáncolt cipellők című műsorát. Rendező: Horváth Tas. Jegyár: 20 lej. Jegyek a Vigadó Művelődési Ház jegypénztárában kaphatók (hétfőtől csütörtökig 11–16 óráig, pénteken 11–14 óráig, valamint előadás előtt egy órával. Előzetes regisztráció a 0730 600 279-es telefonon.

ISMERETTERJESZTŐ SOROZAT

Hunyadi János teljes életművét feldolgozó animációs sorozatot készített az Autentika Művészeti Műhely Alapítvány. A hét epizódból álló alkotás az alapítvány YouTube-csatornáján tekinthető meg. A Hunyadi-sorozat célja a fiatalok megszólítása, az ismeretterjesztés és a nemzeti öntudat erősítése.

Egy-egy epizódja csupán 4–5 perces, így mindenki számára könnyen és gyorsan fogyasztható, ugyanakkor ezalatt sok érdekesség, információ jut el a közönséghez. Hunyadival kapcsolatban leginkább nagy győzelmeivel, csatáival szoktak foglalkozni, ez a sorozat azonban átfogó képet kíván adni Hunyadi János egész életéről. Származásáról, arról miként vált zseniális hadvezérré, politikájáról, hadjáratairól és megítéléséről.

Az animációs sorozat célközönsége elsősorban a Kárpát-medencei magyar fiatalság, de román, szerb, szlovák és angol felirattal is megtekinthető. Hunyadi János nem csak Magyarország, hanem Európa hőse is, az idegen nyelvű feliratoknak köszönhetően más nemzetek is teljes képet kaphatnak a törökverő hadvezérről. Az Autentika Művészeti Műhely munkatársai által készített sorozat narrátora Csőre Gábor színművész, szövegkönyvét Märle Tamás történelemtanár írta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük