Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

77 millió lejből gazdálkodik idén Kovászna

77 millió lejből gazdálkodik idén Kovászna Kovászna megye

Kovászna város önkormányzata idén csaknem 77 millió lejnyi költségvetési bevételre számít, ennek több mint felét a város fejlesztésére, korszerűsítésére fordítanák. A tavalyról megmaradt 640 ezer lejjel kiegészítve ebben az évben körülbelül 50 millió lej jut beruházásokra.

Hirdetés
Hirdetés

A városi tanács legutóbbi élésén határozatával elfogadta, és előirányozza, hogy a 77 millió lejből 28 millió lej az önkormányzat intézményes működését szolgálja, az ide kapcsolódó kiadásokat, kifizetéseket hivatott fedezni. A város oktatási intézményeinek 317 ezer lej jut, a művelődési háznak 1,47 millió lej. A művelődés, kikapcsolódás, hitélet (vallásfelekezetek) fejezeteknél összesen 3,4 millió lejnyi támogatás szerepel.

A fejlesztési tervezetek közül kiemelhető például a közvilágítás javítása, korszerűsítése a város területén, valamint villanyvezetékek cseréje és (vagy) felszerelése – minderre 1,1 millió lej van előirányozva. A környezetvédelmi munkálatokra és ilyen jellegű közösségi programokra szánt pénzalap 6,2 millió lej, az utcák, közutak, közúti szállítás címszavaknál 2,6 millió lejes költségvetési pénzalap szerepel idénre, az idegenforgalmi jellegű költségekre 2,4 millió lej jut. A részletes tájékoztató megtalálható a polgármesteri hivatal honlapján.

Idén jobbára európai uniós pénzforrásokból fedezik a Kőrösi Csoma Sándor Középiskola és az Avram Iancu Gimnázium épületeinek, valamint néhány tömbház hőszigetelési munkálatait. Szintén uniós forrásoknak köszönhető, hogy Kovászna városban is megjelennek a digitális felszereltségű szelektív hulladékgyűjtő helyek. Mindezek mellett tömbházlakás épül orvosoknak és pedagógusoknak. A városvezetés további tervei között szerepel a központi park rendezése, lesz egy kis stadion az extrém sportok kedvelőinek (palánkos gördeszka-pálya stb.). Megfelelő helyszínen egy kilátót is építenek.

Fotó: Gyerő József/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások