Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Házi karantén

Amikor arról kérdezzük a hatóságokat, hány honfitársunk dolgozik külföldön, azt a választ kapjuk, hogy ezt egyelőre senki sem méri, nincs ilyen hivatal. Most viszont van egy kapaszkodónk: a prefektúra járványügyi közleményei, amelyek hivatalosnak tekinthető adatokat tartalmaznak. Ezek szerint a május 15-ét követő „relaxáció” eredményeként az azóta eltelt 12 nap alatt az önkéntes elkülönítésbe vonulók száma hatszor akkora lett, 245-ről 1250-re nőtt május 27-ig. Ezek a tudatos, embertársaikat kímélő hazatérők. 


Teljes korszerűsítés 

Az elmúlt ötven év legnagyobb összehangolt fejlesztése zajlik a Bodzavidéket Orbaiszékkel összekötő útszakaszon. A Nagyborosnyó–Nagypatak–Bodzaforduló közötti 22,5 kilométeres 121A jelzésű megyei út újjáépítését jövő év végére fejezik be. A 22,5 kilométeres útszakasz a 13E országútról indul, áthalad Nagyborosnyón, Kisborosnyón, Nagypatakon, Szaramáson, majd Bodzafordulón ismét becsatlakozik a 13E országútba. Az Országos Vidékfejlesztési Programból (PNDL) és a megyei tanács saját költségvetéséből finanszírozott, 27 millió lej értékű beruházást a Kovászna megyei Út és Híd Rt., valamint a brassói Consal Kft. végzi helyi alvállalkozókkal együtt.

„Nagy fába vágtuk a fejszénket, hiszen földútból korszerű, kétsávos, aszfaltos utat fogunk csinálni. Az elmúlt fél évszázad legnagyobb összehangolt fejlesztését indítottuk ma el, hiszen összekötjük Bodzavidéket Orbaiszékkel és a megye többi részével. Ez a beruházás hozzájárul a térség 21. századi modernizációjához” – nyilatkozta Tamás Sándor megyetanácselnök.

A szerződés értelmében 50 cm, helyenként 2 méter mély alapot építenek, amelyre 8 méter széles úttest kerül, ennek része a 6,5 méter széles, kétrétegű aszfaltfelület. Több mint 90 átereszt, hét támfalat alakítanak ki, mind a 43 bekötőutat pedig egyenként 25 méteren leaszfaltozzák.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. június 1., 16:39
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Ket [2] napja folyik a viz a volt Amidon parkolojanal [ott meg volt vagy 3-4 szakadas].Kezdivasarhelyiek lesz plusz kobmeter ebben a honapban is boven.Lassan tobb viz folyik el mint amennyit elfogyaszt a varos. Kutya ugat a karavan halad!?