Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újra együtt

Újra együtt Kultúra

Keddtől már a Diakónia Alapítvány által működtetett sepsiszentgyörgyi Írisz Házban is próbálkoznak visszazökkenni a megszokott kerékvágásba, ami annyira hiányzott a közösséghez szokott, fogyatékkal élő fiataloknak.

Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn lehetett visszairatkozni az intézménybe annak, aki akart, kedden pedig már megkezdődtek a csoportfoglalkozások is. Mint azt Makkai Péter lelkész-igazgató részletezte lapunknak, előre meghatározott csoportokba osztva, órarend szerinti beosztással fogadják a fiatalokat, hiszen nem lehetnek többen mint négyen–öten egy helyiségben. Ha valahová többen jelentkeztek be, például a kőröspataki kertészetben esedékes munkákra, oda naponkénti váltásban mennek majd: hétfőn, szerdán és pénteken az egyik csoport, kedden és pénteken a másik, következő héten pedig cserélnek.
Az intézmény bejáratánál fertőtlenítő lábtörlő található, a fiatalok bemenetele és kijövetele úgy történik, hogy egymással nem találkoznak, most válik be igazán az, hogy minden teremből ki lehet jutni a szabadba.

Egyelőre rövid programmal működik az intézmény, az étkeztetés még elmarad, az túl veszélyes lenne, vélekedett Makkai Péter. Örvendetes azonban, hogy az intézmény azon ellátottjai, akik dolgoznak, június 15-től ismét járhatnak munkába a Valkesbe – közölte.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük