Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fontos lett a felkészítő

A Kovászna megyei iskolák és középiskolák végzős évfolyamai diákjainak több mint 90%-a részt kíván venni június 2-val kezdődő iskolai vizsgafelkészítőkön – derül ki a megyei tanfelügyelőség sajtóközleményéből. Ez a korábbi években nem éppen így volt…

A 2033 nyolcadikos tanulóból 1878-an 320 tanár segítségével készülnek fel a képességvizsgára. Két iskola online bonyolítja az oktatást (a kovásznai Avram Iancu- és a szentgyörgyi Mihai Viteazul-líceum), másik hetvenben személyes jelenlétet kíván a részvétel. 36 intézmény esetében a nyolcadikosok 100%-a jelezte, hogy ott lesz az iskolában a felkészítőn.

Hirdetés
Hirdetés

Ami a középiskolákat illeti, a 48 osztályban tanuló 1100 tizenkettedikes diák közül 835-ön személyes iskolalátogatással, a Mihai Viteazul és a Székely Mikó Kollégiumokban további 185-ön pedig online készülnek az érettségire. A végzősök 94%-át 175 tanár oktatja majd e periódusban. Öt iskolában szimultán zajlanak majd a nyolcadikosok és a végzősök felkészítői.

Azoknak, akik valamilyen okból mégis kimaradnak a felkészítőkről (nem a bukottakról és a krónikus hiányzókról, iskolaelhagyókról van szó), a tanárok elküldik az átvett tananyagot. A Hargita és a Kovászna megyei tanfelügyelőségek összeállítottak egy közös oktatócsomagot is a képességvizsgára készülő nyolcadikosoknak, amely a három fő tantárgy tananyagának a kivonatát tartalmazza, az elméleti rész mellett pedig számos példát és gyakorlati alkalmazást is. Ezt a tanfelügyelőség honlapján a Resurse online menüpont alatt találhatják meg az érintettek.

Az iskola az utolsóéves licisták számára május 29-én, a nyolcadikosoknak június 5-én ér véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük