Felhívás!

Megnyílnak az irodák

Június 2-ától visszaáll a régi rend az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) által működtetett, már csak demokrácia központtokként ismert irodákban – mondták el a két szervezet képviselői tegnapi sajtóértekezletükön.

A sepsiszentgyörgyi iroda udvarán tartott ismertetőn Kolcza István, az EMNP sepsiszéki elnöke kifejtette: a koronavírus-járvány alatt az irodát sokan „keresték fel” telefonon és interneten, és ebben a formában is sikerült a polgárok segítségére lenniük.

– Jövő keddtől ismét személyesen is várjuk az ügyfeleket, hétfőtől csütörtökig 8-tól 17 óráig (13 órától egy óra szünet), pénteken 8-tól 13 óráig. Az irodában be kell tartani az érvényben lévő óvintézkedéseket – nyilatkozta Kolcza.

Tatár Imola, az EMNP polgármesterjelöltje azt mondja: tanulással, az önkormányzati munkát szabályozó törvények tanulmányozásával és a kampánystratégia kidolgozásával töltötte a korlátozások időszakát, és úgy érzi: felkészült, hogy ezt a gyakorlatban is alkalmazza. A húsvéti időszakban végzett karitatív tevékenységéből azt a következtetést vonta le, hogy a legfontosabb az „egymásra való odafigyelés”, az elesettek megsegítése. Végzős egyetemistaként jó rálátása van a fiatalok gondjaira, ezek megoldása, az ő segítségükkel, szintén szerepel a programjában.

Bálint József, az EMNP helyi tanácsosa elégedetlen a városban folyó munkálatokkal. Építkezési vállalkozóként azt mondja: ebben az iparban „akadálytalanul lehetett dolgozni”, a munkát segítette a kedvező időjárás, de az is, hogy alig jártak autók és emberek az utcán. Ehhez képest azok a munkálatok, amelyek befejezését májusra ígérték, például a Kós Károly vagy az Andrei Şaguna utcák „igen-igen el vannak maradva”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.