Felhívás!

Röviden

Feljelentették a bántalmazót

Amint arról a múlt heti lapszámunkban hírt adtunk, a kézdivásárhelyi Gosp-Com Kft. egyik alkalmazottját bántalmazták, mert figyelmeztetett egy lakost, hogy a háztartási szemetet ne tegye az utcai kukába. Az esetre Zonda Balázs Gosp-Com igazgató is reflektált.

Az elmúlt években nem volt arra példa, hogy a Gosp-Com Kft. alkalmazottját tettlegesen is bántalmazzák, a szeptember 24-i eset nagyon sajnálatos – kezdte a sajtótájékoztatót Zonda Balázs, aki csak arról tud, hogy az utcaseprőket korábban is sértegették, csúnyán beszéltek velük.

„Az utcára kihelyezett kukák nem kommunális tárolók. Kedden reggel egy polgár az egyik ilyen kukába tette a háztartási szemetet, ezért a kolléga rászólt, az zokon vette, majd a későbbiekben a férje kíséretében a fiatalembert megkeresték, ez utóbbi pedig bántalmazta. Feljelentést tettünk a rendőrségen, nem hallgatjuk el az ügyet, mert ma egy ember járja meg, holnap a következő” – magyarázta Zonda, aki szerint a hetven alkalmazottjuk több mint 80 százaléka terepen dolgozik, „minden ember mellé nem tudnak őrző-védő szolgálatot biztosítani”. A bántalmazottnak tanúja is van, ugyanakkor térfigyelő kamerák rögzítették az esetet – summázott Zonda. (bartos)

Közérdekű hirdetés

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala értesíti a 18–35 év közötti fiatalokat, hogy bérmentesen kioszt 2 parcellát a Fortyogó utcában magánház építésére.

Szükséges iratok: típuskérés; keresztlevél-másolat (minden családtagnak esettől függően); személyigazolvány-másolat (házasság esetén mindkét házastárstól); házassági levél másolata; közjegyzői nyilatkozat, hogy nincs és nem is volt soha a tulajdonában ingatlan vagy terület a városban vagy más településen (házasság esetén mindkét házastárstól); jövedelmet igazoló akták (házasság esetén mindkét házastárstól); régiséget igazoló akták; jelenlegi lakóhelyzet (szülőkkel, albérlet); orvosi igazolás (ha a családban van fogyatékossággal élő családtag); iskolai végzettséget igazoló akták; személyes megtakarítások (saját bevallás alapján vagy banki kivonat alapján). Kérések benyújtásának határideje: október 31. Bővebb felvilágosítást a 0267/361.974-es telefonszámon, a 118-as belső számon nyújtanak.

Hozzászólások