Felhívás!

Az aradi vértanúk emléknapja

Az aradi vértanúk emléknapja

1849. október 6-án 13 aradi és két pesti mártírt végeztek ki, akik komoly katona módjára, méltósággal haltak meg a magyar ügyért. Aulich Lajos kivégzése előtt azt mondta: „Szolgáltam, szolgáltam, mindig csak szolgáltam. És halálommal is szolgálni fogok. Forrón szeretett magyar népem és hazám, tudom, megértik azt a szolgálatot.” Az aradi mártírokra ezúttal is méltó ünnepséggel emlékeznek meg Kézdivásárhelyen.

A Nagy Mózes Elméleti Líceum X. C osztálya Czegő Zoltán verseiből összeállított dramatizált előadást mutat be Mind keressük egymást címmel. A darab a halállal szembesülő vértanúk lelki megtisztulását szemlélteti. A Nagy Mózes Elméleti Líceum részéről Csiszár Krisztián mond szónoklatot, majd az iskola zenekara A harangok dala című számot és két népdalt ad elő. Idén is bekapcsolódnak a Református Kollégium diákjai, ők a Magyarország és Ez az otthonom című dalokkal vesznek részt. Felkészítő tanárok: dr. Deák Ferenc magyartanár és Ruszka Sándor református lelkipásztor. A megemlékezésbe Kézdivásárhely Önkormányzata évek óta bekapcsolódik.

A rendezvény a Nagy Mózes Elméleti Líceum udvarán zajlik október 4-én, pénteken 14 órától. Az ünnepi megemlékezés koszorúzással ér véget az iskola egykori tanára, az aradi vértanúk gyóntatópapja, Sujánszky Euszták emlékplakettje előtt.

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala, valamint a két szervező oktatási intézmény szeretettel vár mindenkit az eseményre!

Hozzászólások