Felhívás!

RÖVIDEN

Nemzetközi gyermekrajz-pályázat

A Mátraverebély–Szentkúti Nemzeti Kegyhely és a Tilma a Gyerekművészetért Alapítvány közös pályázatának felhívását juttatta el Kézdivásárhely önkormányzatához Hatvan város önkormányzata. Az édesanyák dicsérete és a Legkedvesebb templomom, Szűzanya-képem című 13. nemzetközi gyermekrajzpályázati felhívása minden óvodás korú és középiskolás gyereknek szól. A képek szabadon választott technikával és méretben készülhetnek, az egyéni és csoportos alkotásokat külön értékelik. Beküldési határidő: április 30., a Tilma Alapítvány székhelyére: 3000 Hatvan, Kertész út 7. A rajz hátára kérik feltüntetni a pályázó nevét, címét, elérhetőségeit, az alkotás címét és a felkészítő tanár nevét is. A kiállítás fővédnöke Kálmán Peregrin ferences szerzetes, történész, a mátraverebélyi Szentkút őre, valamint Jókai Anna Kossuth-díjas író, a Nemzet Művésze.

Kültéri rendezvények felhívás

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala felhívja azon civil szervezetek, kereskedelmi egységek, valamint magánszemélyek figyelmét, akik a 2017-es év folyamán kültéri rendezvényeket szándékoznak szervezni, hogy tegyenek le kérést a hivatal iktatójába az engedély jóváhagyása érdekében. A kérésnek tartalmaznia kell a rendezvény időpontját, helyét, valamint programját. Leadási határidő: február 6., hétfő 15 óra.

Állás

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala kazánfűtőt alkalmaz a városgazdálkodási osztályhoz. Kötelező feltétel szakiskolai végzettség és 2 év szakmai régiség. Kérések letételének határideje: február 15., 14 óra, a városháza 3-es számú irodájába. Egyéb felvilágosítást a hivatal 203-as irodájában vagy a 0267.361.974-es (132-es belső) telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Könyvtári hírek

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban február 1-28. között könyvkiállítás tekinthető meg Domokos Pál Péter (1901–1992) halálának 25. évfordulója tiszteletére. Ma meseklub lesz, 14-15 óra között az óvodásoknak, 16-17 óra között az I-IV. osztályosoknak. A Meseklub tevékenysége: meseolvasás, dramatikus játékok.

Hozzászólások
EMNP: az RMDSZ félrevezette a magyar nemzetpolitika szereplőit

EMNP: az RMDSZ félrevezette a magyar nemzetpolitika szereplőit

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetői szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) félretájékoztatta a magyar nemzetpolitika szereplőit, úgy vélik, ezért történhetett meg, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János államtitkár az elmúlt napokban kizárólag az RMDSZ önkormányzati jelöltjeinek a megválasztására buzdította az erdélyi magyarokat.