Felhívás!

Barót a világhálón

Ha beírjuk a Barót szót a Google keresőbe, a találatok között elsőként jelenik meg a város polgármesteri hivatalának hivatalos honlapja, a www.primariabaraolt.ro, mely egyelőre magyar és román nyelven nyújt tájékoztatást az érdeklődőknek a település dolgairól.

A honlap kezdőoldalán a település történetéről olvashatunk, majd a város látnivalóinak rövid ismertetése következik. A baloldali menüpontok segítségével elérhetőek a polgármesteri hivatal hirdetései, tudomást szerezhetünk többek között az önkormányzat által szervezett rendezvényekről is, továbbá áttekinthetjük a helyi tanács által elfogadott határozatokat. A honlap bemutatja röviden a Baróthoz tartozó falvakat is, a városban működő civil szervezetek közül egyről találhatunk benne leírást.

A www.szekelyfoldiinfo.ro honlapon több képet és egy rövid leírást találunk a városról, az itt olvasható információ viszont, amely szerint Barótnak „fejlett tejfeldolgozó- és ásványvíz-palackozó ipara van” sajnos már csak évekkel, hacsak nem évtizedekkel ezelőtti valóságot tükröz. Következik a találatok között a baróti Gaál Mózes Általános Iskola honlapja, a www.gaalmozes.ro, melyet inkább a baróti oktatás múltja, Gaál Mózes élete, illetve a 2016–2017-es tanévvel kapcsolatos friss információk iránt érdeklődőknek érdemes tallózniuk.

Utána a www.erdelyiutazas.hu weboldalon is találunk néhány lényegesebb tudnivalót a városról, hasonlóképpen a www.derzspanzio.eu honlapon is. A Barót központjában található panzió honlapja mutatós, rendszerezett, könnyen áttekinthető. A következő, még mindig első oldalas „találat”, a Székely Nemzeti Múzeum honlapja, a www.sznm.ro, a benne található, Baróttal kapcsolatos infók azonban Erdővidék Múzeumára korlátozódnak. Végül a www.szallas.hu honlapon a baróti és Barót környéki szálláshelyekről tájékozódhatnak az esetleges látogatók.

Hozzászólások