Hirmondo

Nyilvántartásba veszik a földeket

Nyilvántartásba veszik a földeket

Bereck községben is zajlik a különböző területek nyilvántartásba vétele. A község vezetője szerint jövő évben – bár pontos dátum találgatásába nem mer belemenni – a munkálatok első részét befejezik.

Dimény Zoltán polgármester érdeklődésünkre elmondta: a kataszteri felmérés az egész község területén zajlik. A földeket beazonosítják, digitalizálják, tudni fogják, kinek mettől meddig tart a tulajdona, hol a pontos határ. „Gyakorlatilag a területek tulajdonjogának a tisztázása zajlik” – nyomatékosított a polgármester.

Kérdésünkre – hogy emiatt van-e felháborodás vagy panasz – kifejtette: különösebb probléma nincs, ugyan a régi módszerrel történt földmérés miatt egyik terület esetleg kisebb, a másik nagyobb valamennyivel. „Bereckben egyébként sincsenek nagyméretű területek, nálunk az ötvenáras már méretesnek számít. Nem is volt nálunk kollektív, a földek 70-80 éve így vannak használva. Változás esetleg adásvétel miatt állhat be, amikor valaki megvásárolt egy szomszédos területet” – summázott Dimény Zoltán.

Hozzászólások