Felhívás!

Készülnek a városnapokra

A szeptember 1–3. között esedékes 20. Kovásznai Városnapok szervezői „a program finomhangolásán dolgoznak”, osztotta meg lapunkkal Czilli Balázs művelődési igazgató. „A minden évben megszokott programok, vagyis a hagyományos termékvásár, élő szoborpark, bográcsos főzőverseny, fúvóskoncertek, helyi és meghívott tánccsoportok fellépései, sportrendezvények és autóverseny, karate-bemutató és a gyermektevékenységek mellett újdonságként említeném meg, hogy a hosszú hétvégét egy kulturális hét előzné meg, melynek kínálatában egyebek mellett színházi előadások, vadászati és képzőművészeti kiállítások szerepelnek – részétezte Czilli.

A városnapokon koncertező zenekarok közül – a teljesség igénye nélkül – a szervezők megneveztek néhányat. Pénteken a tervek szerint a PinceBAND, Antonia, a Pokolgép és a Background, szombaton a Betli Duo, a Dreamland Residents, az Abborn (ABBA-emlékzenekar), a 3 SUD EST és a pápai Mennydörgő Madár, míg vasárnap a Retro Roll Zenekar mellett Lidia Buble szórakoztatja a nagyérdeműt, majd a városnapokat a tűzijáték és az EDDA (fotó) koncertje zárja.

Czilli hangsúlyozta, a program még nem végleges. „Minden évben voltak új kezdeményezések, amelyek számára a városnapok lehetőséget adtak a nagyközönséghez való eljutásra. Ezért, amennyiben a lakosok bármilyen programpontot szeretnének javasolni az idei vagy akár a jövő évi rendezvényhez, a culturacv@gmail.com címre várjuk az ötleteket, javaslatokat.” Emellett támogatók és árusok jelentkezését várják a 0267.340.001-es telefonszámon vagy a primar@primariacovasna.ro e-mail-címen.

Hozzászólások