Felhívás!

Felújítások a városban

Felújítások a városban

Az elmúlt időszak kedvező időjárásának köszönhetően az évre betervezett munkálatok nagy részét sikerült befejezni vagy elindítani, s amíg még lehetőség van rá, újabb tervek várnak megvalósításra – közölte Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere. A Vasút utca vasútátjáróig terjedő része már csak kifestésre vár, és folyik a felújítás a Nicolae Bălcescu utcában is.

Sokévnyi küzdelem után befejeződött a Vasút utca felújítása, az úttestre új aszfaltréteg került, megújultak a járdák, színes, jól látható átjárókat kapott az utca, és már csak a jelzőlámpa és vasúti átjáró közötti rész kifestése van hátra. „A vasútátjáró és a várostábla közötti útszakasz is megújul, az azonban az időjárástól függ, hogy ez a munkálat még idén vagy már csak tavasszal valósulhat meg” – pontosított Bokor. Az elöljáró továbbá kiemelte: a Vasút utcát a Kaszárnyától a Diego üzlet előtti parkolóig egyirányúsítják, így könnyítve meg a közlekedést azon az útszakaszon. Az út jobboldalára parkolókat festenek ki.

A Molnár Józsiás utca teljes hosszában gázvezeték csere történt, tavasszal pedig itt is megújul az úttest és a járdák. Ugyancsak teljes felújításon esik át a Nicolae Bălcescu utca, itt a járdaszegélyek már készen vannak, következik az út javítása és a járdák aszfaltozása. Miután elkészült, ez az utca is egyirányúvá válik a műjégpálya felé. A gázvezetékcsere további utcákat érint, már befejezték az Apafi, a Matkó és a Vágóhíd utcákat, jelenleg a Tavasz utcában dolgoznak, tervben van továbbá a Fenyves, a Purczell, a Függetlenség és az Achim András utcák gázvezeték cseréje.

Az ősz folyamán befejeződött a Csernátoni út teljes felújítása, a járdát megosztották, így gyalogos és biciklis forgalom egyaránt van rajta. Aszfalt került a Földi István utcára is, így a Vágóhíd utca második felében lakók a főútról is zavartalanul megközelíthetik az utcát. Bokor hozzátette: az elmaradt utcákban, mint például a Hóvirág utca, még az idén szeretnének kátyúzni. 

Hozzászólások