Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Teodorovici: a vámhivatal a pénzügyminisztérium felügyelete alá kerül

Teodorovici: a vámhivatal a pénzügyminisztérium felügyelete alá kerül Gazdaság

Ki fogjuk venni a vámhivatalt az Országos Adóhatóság (ANAF) fennhatósága alól; külön struktúra lesz a pénzügyminisztérium felügyelete alatt, jelentette ki pénteken Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezető elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

„Külön, teljesen független struktúrát fogunk létrehozni a pénzügyminisztérium felügyelete alatt, amely azonban nem lesz alárendelve senkinek. Ami az ANAF-nál marad, az átszervezés alá kerül, a régiók megszűnnek határozó erőnek lenni, mivel nem korrekt, hogy a régió hozza meg a döntést, amikor a megyénél van a gond. Az óvások is átkerülnek a tárcához, mivel nem az ANAF-nak kell bíráskodnia afölött, amit ő határozott” – magyarázta Teodorovici a magánszféra képviselőivel és a külföldön dolgozó román állampolgárokkal való találkozóján.

„A közgazdaságtani egyetemet végzőket versenyvizsga nélkül alkalmazzák az ANAF-hoz”

A rendszer felfrissítése és a mentalitás megváltoztatása érdekében a frissen végzett közgazdászok versenyvizsga nélküli alkalmazását javasolja Eugen Teodorovici pénzügyminiszter az Országos Adóhatósághoz (ANAF).

„Idén körülbelül 2.700 alkalmazott megy nyugdíjba az ANAF-tól. Azt javasoltam, mondjunk le erről a rendkívül nehézkes alkalmazási eljárásról, engedjük be a rendszerbe a fiatalokat. Tehát mindazok, akik mondjuk 8-as átlaggal elvégeztek egy közgazdaságtani egyetemet és államvizsgáztak, jelentkezhessenek és nyerjenek felvételt az ANAF-hoz. Hat hónapos próbaidő után pedig, aki jól végezte dolgát, marad a rendszerben” – mutatott rá Teodorovici, hozzátéve, hogy szükség van a mentalitásváltásra a rendszerben.

Eugen Teodorovici, Natalia Intotero külhoni románokért felelős miniszter és Gabriel Leş védelmi miniszter részt vettek pénteken a Szatmár megyei Avasfelsőfaluban (Negreşti-Oaş) a településről elszármazottak találkozóján.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 17., 16:12
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Bassus! Kell a versenyvizsga mert olyanok is végeznek akik nem ismerik a szorzótáblát! Milyen miniszter ez az ürge?! A vámosok, pénzügyesek csak a szegényt kopasztják és a tolvajokat pártolják!