Felhívás!

Röviden

Digitális Székelyföld

Ma (szerdán) startol Erdély legnagyobb digitális fóruma, ahol bemutatkozik a digitális világ és Székelyföld jövője – olvasható a szervezők közleményében. A több mint 60 hazai és külföldi előadó a legújabb fejlesztéseket, digitális változásokat és lehetőségeket ismerteti. A konferencián startol az RMDSZ TransylvaniaNOW című projektje is, amely Erdélyt egy más szemszögből világítja és mutatja meg a nemzetközi közönségnek. Az október 17–19. között Székelyudvarhelyen zajló konferenciát élőben lehet majd követni a www.digitalisszekelyfold.ro honlapon.

Anya és vállalkozó egy személyben?

Az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (UKKSZ) az OTP Bank Románia támogatásával egész Székelyföldre kiterjedő vállalkozónői szociológiai kutatást végez Nő. Élet. Erő címmel. Ennek része az az online felmérés, amely egész Erdélyre kiterjedően arra keresi a választ, hogy kik az erdélyi magyar „anyavállalkozók”, hogyan dolgoznak, és miként vélekednek saját helyzetükről, fejlődési lehetőségeikről. Az online kérdőív (www.ukksz.ro/anyavallalkozok) kitöltése névtelenül történik, mindössze 15 percet vesz igénybe, ráadásul az e-mail-címüket megadók között egy 2 éjszakás, 2 fő részére szóló wellness üdülést is kisorsolnak a Danubius Health Spa Resort Sovata felajánlása révén.

Hitel kamat nélkül!

Már igényelhető az a kölcsön a CEC Banktól, amelynek kamatát az állam fizeti. A 16 és 26 év közöttiek legtöbb 40 ezer lejes kölcsönt vehetnek fel abban az esetben is, ha nincs munkaviszonyuk. Az összeg további 20 ezer lejjel egészíthető ki, ha az ügyfél a kölcsön megtérítése alatt munkát vállal. A 26 és 55 év közötti munkanélküliek legtöbb 35 ezer lejes hitelre jogosultak. A kölcsönt – amelyre az állam 80 százalékos garanciát vállal – kiadványokra; magániskolákra, képzésekre, mesteri-, doktori tanulmányokra; házbérre, bentlakások költségeire, lakásépítésére és -vásárlásra; orvosi kezelésekre, műtétek, orvosi beavatkozások költségeire; kulturális események, fesztiválok bérleteire, publikációkkal járó kiadásokra; számítógépes programokra, nyomtatókra, számítógépekre lehet többek között fordítani. Idén körülbelül 15 ezer személy élhet a kamatmentes kölcsön lehetőségével.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.