Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lesz bárányhús, de milyen áron?

Lesz bárányhús, de milyen áron? Gazdaság

Petre Daea mezőgazdasági miniszter szerint húsvétra lesz elegendő bárányhús elérhető áron. A tárcavezető kijelentésének azonban ellentmondanak a termelők, akik szerint idén is drága lesz a húsvéti ínyencség.

Húsvétra lesz elegendő vágóbárány – nyugtatta meg a közvéleményt Petre Daea mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter az Europa FM rádiónak adott keddi interjújában. A tárcavezető mindenkit arra biztatott, hogy az ünnepi asztalról ne hiányozzanak a bárányhúsból készült hagyományos fogások. Daea szerint a hazai kereslettől függ, hogy a hús kisebb áron kerüljön a fogyasztókhoz. Ha nagy a kereslet, a juhfarmok több bárányt forgalmaznak, ami fogyasztónak és gazdának egyaránt jó. Elsősorban a hazai fogyasztás növekedésével tudjuk támogatni a romániai juhászat fejlődését” – érvelt a tárcavezető.

Hirdetés
Hirdetés

A juhászok becslése szerint az idei húsvétra 40-50 lej/kg körül fog alakulni a bárányhús ára. Az állalattartók internetes fórumain azzal magyarázzák a magas árat, hogy a takarmányköltségek sokkal nagyobbak a tavalyinál. Az árnövekedésben viszont az is szerepet játszik, hogy a romániai juhtartók elsődleges értékesítési piaca a Közel-Kelet. Az élőbárány-exportot bonyolító cégek olyan magas árat kínálnak az állatokért, hogy a gazdáknak nem éri meg belföldi piacon olcsóbban értékesíteni a bárányt.

Címlapfotó: Haáz Vince

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. március 8., 10:41
  ÉRTÉKELÉS: 19

  VARJUK MEG A VEGET, AZ ARAB TERSEGBOL NINCSEN KERESLET UGY HOGY MAJD ELVALLIK HOGY MENNYI LESZ A BARANY , A 40-50 RON AZ RENGETEG MARADJUNK ANNYIBAN, HOGY 2 BARANY ARABOL EGY 120 KG-OS DISZNOT LEHET VASAROLNI, 2 BARANYT EGY KET HET ALATT ELFOGYASZT A CSALAD EGY DISZNOBOL 4-5 HONAPIG FOZKOTEL AZ ASSZONY !!!

 • User
  Dátum: 2023. március 9., 23:18
  ÉRTÉKELÉS: -7

  Akkor te Húsvétra bárány helyett egyél disznót!
  Amúgy is szégyen az állattartás, hát akkor fizessenek a tápos nagyurak, akik lenézik a gazdákat. 100 lej is kevés lenne kilajáért, sokszor éjjel nappal mellettük kell lenni.

 • User
  Dátum: 2023. március 10., 8:34
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Na igen, ez az ország egyik legfontosabb problémája, be van dobva a gumicsont, lehet marakodni rajta mint ahogy azt meg is teszik az itt kommentelők.

 • User
  Dátum: 2023. március 10., 9:41
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Ugyes ojan kover mindenki minek a sok elelt magukba gyrni a kaufland teli van megis mindenki sir hogy szegeny ket harom miliora vasaronak e s sirnak hogy szegenyek.