Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A menhelybővítés nem oldja meg a kóborkutya-gondokat

A menhelybővítés nem oldja meg a kóborkutya-gondokat Kovászna megye

Eredményes volt a szépmezői menhelyen tartott kutyák örökbefogadásának népszerűsítése, amelyből lapunk is kivette részét, elhárult annak veszélye, hogy  tömegesen kelljen elaltatni az otthon lakóit.

A vészharangot február elején kongatta meg a sepsiszentgyörgyi AMY Kóbor Kutyákért Egyesület, miután felmerült az a gondolat, hogy a zsúfolttá vált otthonban több mint húsz kutyát örökre el kell altatni. Az egyesület önkénteseinek és a kutyamenhely alkalmazottainak fáradozása nem volt hiábavaló, több mint 60 kutya talál új gazdára. Egyelőre nem lebeg Damoklész kardja a kutyák feje fölött, hiszen a 145 férőhelyes szépmezői menhelyen jelenleg 133 kutyát látnak el napi szinten. Hatot a tegnap sikerült örökbe adni, az állatokat hamarosan elszállítják, most zajlik az ivartalanításuk, beoltásuk, és chipet is kapnak.

„Fontos hangsúlyozni, hogy a Tega Rt. által működtetett menhelyről örökbe adott ebek mind ivartalanítottak, oltottak és chipezettek, tehát az örökbefogadónak nem kerül semmibe, csak személyigazolvánnyal kell jönni, és lehet választani a kutyusok közül, majd hazavinni” – mondták az otthon működtetői, hozzátéve, hogy a folyamat eltart pár napig, hiszen meg kell várni azt is, amíg az ivartalanított kutyák szállíthatók lesznek.

Hirdetés
Hirdetés

A menhely működtetői is eredményesnek tekintik a múlt hónapi kampányt, hiszen összesen 74 kutya távozhatott új otthonába.
„Fontos eredmény, mert három hónap alatt szokott ennyi kutya gazdára találni. És a helyek elég hamar betelnek, hiszen a sepsiszentgyörgyi kóbor kutyákat kötelesek vagyunk begyűjteni” – mondták az illetékesek, ugyanakkor mivel az AMY petíciót nyújtott be, amelyben a menhely bővítését kérte, kifejtették, hogy a fenntartó sepsiszentgyörgyi önkormányzat ezt nem tartja megoldásnak a szaporodó kóbor kutya gondokra. A fennálló helyzetet a lakók felelős kutyatartása oldhatja meg.

Az intézmény továbbra is várja a leendő gazdikat, hisz bőven van még kutya, amit meg lehet menteni, ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy hétvégéken, 9-től 14 óráig lehetőség van arra, hogy a kutyákat elvigyék sétálni, aminek a négylábúak nagyon örülnek.

 Fotó: Sepsiszentgyörgyi Kóborkutya Menhely/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások