Felhívás!

Hatályon kívül helyeznék a kapzsisági adóról szóló rendelet több pontját

Hatályon kívül helyeznék a kapzsisági adóról szóló rendelet több pontját Gazdaság

A liberális kormány hatályon kívül helyezné az úgynevezett kapzsisági illetékről szóló rendelet több előírását, amelyeket szociáldemokrata elődje fogadott el – nyilatkozta pénteken Ludovic Orban miniszterelnök.

A kormányfő elmondta, van néhány feladatuk, amelyeknek az elvégzése nem tűr halasztást, ezek közé tartozik a 2018/114-es számú sürgősségi rendelet bizonyos rendelkezéseinek hatályon kívül helyezése.

Orban szerint a kormány hatályon kívül akarja helyezni a sürgősségi kormányrendelet cikkelyeinek többségét, amelyek az energiavállalatok, a távközlési cégek, a bankok megadóztatására vonatkozik. Orban szerint ezek a rendelkezések kedvezőtlenül érintették a versenyszférát. Nem említett konkrét határidőt, de elmondta, hogy gyorsan fognak cselekedni, és a rendelet végleges változatának elfogadása előtt az érintett vállalatokkal is konzultálnak.

A Viorica Dăncilă volt szociáldemokrata miniszterelnök által vezetett kormány tavaly decemberben év végén, gyakorlatilag egyik napról a másikra, előzetes egyeztetések nélkül fogadta el a bankokat, energia- és telekommunikációs vállalatokat, illetve magánnyugdíj-biztosítási alapokat kedvezőtlenül érintő intézkedéseket.

A kormány márciusban enyhítette a bankokra kivetett adót, de a többi területen hatályban maradtak az intézkedések. Az érintett energia- és távközlési vállalatok emiatt több beruházásról lemondtak.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.