Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyre zöldül az autózás világa

Egyre zöldül az autózás világa Gazdaság

A világon tavaly 2,5 százalékra emelkedett az elektromos és hibrid autókat, valamint más alternatív hajtású autókat is magában foglaló „új energia járművek” (NEV) piaci részesedése – áll az új energia meghajtású autók második világkongresszusának (WNEVC) dokumentumában.

Hirdetés
Hirdetés

A kínai Hajnan szigetén fekvő Hajkouban zajló fórumon ismertetett jelentés szerint tavaly mintegy 2,2 millió NEV-autót értékesítettek világszerte, 10 százalékkal többet, mint az előző évben.

Kína tavaly már ötödik éve állt a NEV-autók eladási világraglistájának az élén, az ázsiai országban 2019-ben 1,2 millió ilyen kocsit értékesítettek.

Kína autógyártóinak szakmai képviseleti szervezete, a CAAM adatai szerint augusztusban 109 ezer NEV-autót adtak el az ázsiai országban, 25,8 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A CAAM szeptember elején ismertetett legfrissebb előrejelzése szerint idén várhatóan 1,1 millió NEV-autót értékesítenek Kínában. Ez mintegy 11 százalékkal kevesebb a tavalyinál, és a visszaesés jórészt a koronavírus-járvánnyal áll összefüggésben.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük