Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Díjazták a fiatal vállalkozókat

A járványhelyzet miatt idén online gálán díjazta az év legeredményesebb fiatal háromszéki vállalkozóit a Junior Business Club és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A 11. alkalommal megszervezett eseményen azokat a 35 év alatti vállalkozókat tüntették ki, akiknek cége üzleti forgalom, profit alapján kiemelkedően teljesített és akik munkássága példaértékű a térség gazdasági növekedésében.

A 2020-as év „fiatal háromszéki vállalkozója” díjat a 31 éves Kis Hunor Pár sepsiszentgyörgyi topográfusnak ítélték oda, aki Bukarestben végezte egyetemi tanulmányait, majd egy ideig Magyarországon kereste boldogulását ám 2017-ben hazatért Sepsiszentgyörgyre és saját vállalkozást indított. „Az első év nehéz volt, nem találtam munkát, ám weboldalt hoztunk létre, Facebookon és helyi sajtóban népszerűsítettük kínálatunkat, és lassan-lassan megjelentek az ügyfelek is”, idézte fel Kis Hunor Pál, aki szerint 2019-ben már három alkalmazottat foglalkoztatott a vállalkozás, és ez volt az első nyereséges esztendő is. Idén az első negyedév is kiemelkedően alakult ám a járványhelyzet és a korlátozó intézkedések lelassították a növekedést, hiszen nem tudtak terepmunkát végezni, és az ügyfeleik is gondokkal szembesültek. Júliustól azonban ismét beindult az üzlet, és az év utolsó negyede a tavalyi év hasonló időszakához képest is jobb eredménnyel zárult.

Hirdetés
Hirdetés

„Büszke vagyok erre a díjra” – összegzett Kis Hunor Pál, aki szerint a kitartó, alapos munka és a komolyság eredményhez vezet, erre biztatta a többi fiatal vállalkozót is. Azt tanácsolja a saját vállalkozás indításán gondolkodó fiataloknak, merjenek lépni, ne várják a megfelelő pillanatot, mert soha nem lesz ideális időpont.

Idén a második helyezettnek járó díjat Benedek Dávid és Paizs Levente fiatal vállalkozóknak ítélték oda, akik saját gyártmányú villanypásztorokat készítenek, és jelentős üzleti forgalmat valósítottak meg, hamarosan a szépmezői Ipari Parkba telepítik gyárukat. A harmadik helyezett Horváth Orsolya cukrásznak a sepsiszentgyörgyi Orka cukrászda tulajdonosának jár, míg különdíjban részesült Fekete Tímea-Katalin, aki logopédiai kabinetet működtet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük