Hirdetés
Hirdetés

Bulgáriában, Romániában és Magyarországon a legalacsonyabb a munkaerőköltség

Bulgáriában, Romániában és Magyarországon a legalacsonyabb a munkaerőköltség Gazdaság

Az átlagos óránkénti munkaerőköltség 2020-ban az Európai Unió területén 28,9 euró volt, a legalacsonyabb értékeket ezen a téren Bulgária és Románia regisztrálta – derül ki az EU statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön ismertetett adataiból.

Az euróban kifejezett legmagasabb óránkénti munkaerőköltséget Luxemburgban (47,7 euró), Dániában (45,7 euró) és Belgiumban (40,5 euró) regisztrálták, a legalacsonyabbat Bulgáriában (6,6 euró), Romániában (8,2 euró) és Magyarországon (9,8 euró).

A Luxemburgban regisztrált legmagasabb érték 7,3-szorosa volt a Bulgáriában jegyzett legalacsonyabbnak, míg 2016-ban az akkori legmagasabb dániai érték 9,5-szerese volt a legalacsonyabbnak, amit szintén Bulgária regisztrált.

Az eltérések azonban lényegesen kisebbek, amikor a standard vásárlóerő-paritásban (PPS) kifejezett átlagos óránkénti munkaerőköltségről van szó: a mutató a bulgáriai 11,9-es és a luxemburgi 36,1-es érték között mozog.

forrás: Agerpres

fotó: Gábos Albin

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. december 10., 18:01
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Mondjátok magyarul :Itt nincsenek fizetések! Xzarért-húgyért dolgozunk. Éljen az udmr, aki ebben ludas, itt még az ország gyenge átlagát sem érjük el!