Felhívás!

Óvári szelet

Óvári szelet Életmód

Arra még nem sikerült rájönnöm, hogy az Óvár név alatt mely helység rejtőzködik, talán a község, amely most Szlovákiában található, avagy a város, Magyarország északnyugati végein? Hogy ne tévedjek túl nagyot, mindkettőjüknek gratulálok, igen zamatos falatok szülőhelyekét büszkélkedhetnek!

Eme eledel amúgy nem csak finomságával, hanem mutatósságával is kitűnik a mindenféle szeletek nagy családjából. Ezért aztán elő is kapkodják mindenféle sátoros eseményen, tányérdísznek, és jól bevált gyomortölteléknek.

Elkészítése igen egyszerű, ellenben tény, hogy csak frissen fogyaszthatva hajlandóak az emberek mindenféle szuperlatívuszokban beszélni róla. Készülhet szárnyas vagy sertéshúsból, ám mindkettőt ajánlott sütőbe kerülésük előtt picit lepirítani. A tepsi aljában elheverve betakarózhatnak sonkával, gombával, és a művelet legvégén sajttal. Most egy kis változatosságot eszeltem ki, ugyanis összedinszteltem a szalonnát, hagymát, paprikát és gombát, majd e keveréket kanalaztam a hússzeletekre. Petrezselymes krumpli társult hozzá, meg egy jó Irsai Olivér (aki minden bizonnyal egy kellemes személy, de jelzem, pohárban sem megvetendő!).

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások