Felhívás!

Örmény tökleves (Ddmapur)

Örmény tökleves (Ddmapur) Életmód

Habár az idén a nagy hőségtől még egyszer sem ájultam el, úgy érzem, elérkezett a savanykás, könnyed levesek ideje. Fokozottan ajánlott átmulatott éjszakák után is, háborgó gyomrok lecsendesítésére.

Ezt a tapasztalat mondatja (mármint nem saját) velem, ugyanis volt egy nagyon kedves kollegám, aki fáradtság (t.i. alkoholos) után nagy mennyiségű savanyú uborka levét bírta elkortyolni. E tevékenység után mindig csodálatos módon feltámadt, miként a fiatal főnix az elődje hamvaiból. A lényeg pedig a savanykás ízvilágon volt! A tárkonyos levesek amúgy is nagy kedvenceim! Bevallom, minden jószándékom mellett évente meghalasztok egy tárkonytövet a kertemben, de vannak nálam ügyesebb személyek, ezért soha sem fogyok ki belőle. Alant pedig egy újabb örmény eledelt ízesítettünk vele.

Hozzávalók: 50 dkg csontos hús (most épp sertés volt itthon), 1 tojás, só, bors, tárkony, 2 fej hagyma, 1 közepes tök, olaj.

Elkészítés: a húst ledarálom, összedolgozom a tojással, sóval, borssal, apróra vágott hagymával, tárkonnyal, és fél hüvelykujjnyi nagyságú gombócokat formálok belőle. A tököt kockára vágom. A hús csontjából erőlevest főzök, leszűröm, hozzáteszem a húsgombócokat, egy kis olajban dinsztelt hagymát, később a tökkockákat, a tárkonyt, és készre főzöm.

Berszán-Árus Csilla

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.