Felhívás!

New Balance, kényelem és design

New Balance, kényelem és design Életmód

A New Balance több mint száz éve indult hódító útjára Bostonból 1906-ban. Egy William J.Riley nevű 33 éves angol férfi alakította a New Balance Arch Support Company-t, amely speciális talpbetéteket és gyógycipőket készített. A gyógylábbelik 1961-ig hódítottak a cég életében. Azután átvette a vezetést a Trackers, a világ első futócipője, melynek a bordázott talp kialakítása és több lábfejhez való gyártása történt ezekben az időkben.

A hatvanas években nagy siker volt a futócipő, és szinte minden atléta ezt használta. 1972-ben a céget megvásárolta Jim Davis ,aki elmondta, hogy nem szeretne versenyezni a más cipőgyárakkal, hanem alternatívát kínál a vásárlóknak. A cél az volt, hogy a cipők csúcsminőséget és hírnevet kapjanak. A New Balance forgalma egyszerre hirtelen megugrott, különösen azután, mikor 1975-ben Tom Fleming egy New Balance 320-as cipőben megnyerte a New York City marathont. Ezután a következő évben ezt a cipőt választotta az év futócipőjének a Runner’s World magazin.

Az 1980-as évektől más üzemekben is kezdtek gyártani NB cipőket, főként Kínában. 2001-ben az USA-ban való gyártást megnövelték. Mára a NB a világ öt legnagyobb cipőgyártó cége közé tartozik. A márka egyik sajátossága, hogy hat különböző szélességben készül, így mindenki megtalálja a lábához legjobban illő cipőt. A cég nagyon sokat újít, mert a leginkább futó cipőket gyártó üzemek most már készítenek utcai és klasszikusnak mondható modelleket is.

A lifestyleshop.hu webáruház oldalán rengeteg NB cipővel találkozhatunk. A márka törekszik a kényelemre, de mindemellett ad a külsőségekre is, a különböző színek és minták segítségével. Kapható férfi, női és gyerek méretben is, utcai, sport, futó cipő, bakancs és papucs változatokban is. A New Balance cipők szigorú gyártási folyamatok során készülnek, pontosan megfelelnek az EU-s szabvány előírásainak.

A lábbelik felső részének anyaga készülhet bőrből, textilből, velúrból vagy szintetikus anyagokból. A talp gumiból készül, a talpbetétek pedig légáteresztőek. A futócipőknél fresh foam anyagot használnak a talp tökéletes párnázottsága miatt, biztosítva ezzel a kényelmes futást.

Szóval bármelyik New Balance utcai, sport vagy futócipőt választod, biztosan a legkényelmesebb cipőt kapod majd, hiszen a márka világszerte megfelel minden minőségi követelménynek, amely a futócipője által vált először híressé.

A lifestyleshop.hu webáruház oldalán pedig mindegyik New Balance lábbelit megtalálhatod, amelyekről szó esett a cikk folyamán. Remélem tudtunk neked segíteni a döntésben. Minden jót kíván a lifestyleshop.hu csapata!

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.