Felhívás!

Melyik háztartási gép fogyasztja a legtöbb áramot?

Melyik háztartási gép fogyasztja a legtöbb áramot? Életmód

Melyik készülék használ sok áramot otthonában? Egyetlen perc alatt annyit fogyaszt, mint egy LED-izzó nyolc óra alatt. A szóban forgó készüléket sok hölgy rendszeresen használja.

Az emelkedő villamosenergia-árak miatt egyre többen próbálnak takarékoskodni. A legtöbben azonban nem tudják, hogy a nagy készülékek mellett vannak olyan kis méretű eszközök is, amelyek sok áramot használnak, ilyen például a hajvasaló.

A sor másik végén a ledes izzók állnak, amelyek ugyan többe kerülnek, de legalább 30-szor tartósabbak, mint a hagyományos társaik. A beruházás tehát megtérül, mert jelentősen csökkenti a fogyasztást. Egy LED-izzó 3 és 20 watt között fogyaszt, míg egy normál izzó akár 100 wattot is elhasznál.

“A meleg árnyalat, a 2700 kelvin, olyan helyiségekben alkalmas, ahol pihenünk, olvasunk, alszunk. A semleges fényű változat, amely világosabb a dolgozószobába, vagy a konyhába való” – mondta egy villanyszerelő a stirileprotv.ro szerint.

Egy otthonban a nagy áramfogyasztók az elektromos sütő és főzőlap, a vízmelegítő és a kenyérpirító, de a hajszárító, a hajvasaló vagy a hajsütővas is jelentősen növeli az energiaszámlát.

Egy hajvasaló annyi energiát fogyaszt, mint 15 hagyományos villanykörte, vagy 300 LED-izzó. Egy perc, amíg a hajvasalót a foglalatban tartjuk, nyolc óra LED-izzó üzemidővel egyenértékű.

Természetesen a légkondicionálók is sok áramot fogyasztanak. Ha nem gondosan választjuk ki őket, a hűtőszekrények és a mosógépek is megnövelik az áramszámlát. A technológia azonban segíthet a fogyasztás korlátozásában.

“Egyes új mosógépmodelleknek van egy extra ajtaja a főajtón. Megállíthatjuk a programot, és betehetünk további szennyest, így nem kell egy második programot is elindítani” – mondta Cosmin Burducea üzletvezető.

(Playtech.ro)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.