Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lépéseket tennének a Mont Blanc-ot megmászó turistákkal szemben

Lépéseket tennének a Mont Blanc-ot megmászó turistákkal szemben Életmód

A francia Alpokban található Chamonix település polgármestere azt szorgalmazza, hogy Emmanuel Macron tegyen lépéseket a Mont Blanc-t megmászó felelőtlen turistákkal szemben.

Hirdetés
Hirdetés

A kelet-franciaországi város vezetője azután szólalt fel, hogy egy angol turista egy evezőpadot hagyott Nyugat-Európa legmagasabb pontján.

Jean-Marc Peillex, Chamonix-Mont Blanc település polgármestere jelentette, hogy a brit haditengerészet egyik tagja a mögöttünk hagyott hétvégé felvitt egy evezőpadot a Mont Blanc-ra, 4,362 méteres magasságba. Viszont a férfinak már nem volt ereje levinni az edzőszerkezetet, ezért egy elsősegély kunyhóban hagyta.

Szintén ezen a hétvégén egy német turista kutyájával kezdett el mászni. A férfit a hegyi rendőrség figyelmeztette, hogy ne tegye, aki meg is ígérte, hogy a csúcsmászás előtt a szálláson hagyja a kutyát. Ennek ellenére éjszaka elindult az ebbel, aki vérző tappancsokkal jött vissza.

Két svájci pedig egy kisrepülővel szállt le a hegyen, hogy fáradtság nélkül felsétálhassanak a csúcsra. A hegyi rendőrség csak 38 euróra büntethette meg őket, mert – szabályozás híján – csak egy 1960-as leszállási törvényt sértettek meg.

A helyi polgármester megelégelte az ehhez hasonló eseteket, ezért arra kéri Emmanuel Macron elnököt, hogy hozzanak olyan törvényeket, amelyek alapján 2020-tól megbüntethetik azokat, akik megzavarják a Mont Blanc nyugalmát.

Évente mintegy 25 ezer ember indul el megmászni a hegycsúcsot.

(szoljon.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük