Felhívás!

India

India Életmód

Szeretem azt hinni, hogy toleráns személy vagyok. Már csak a menüimet tekintve is, ugyanis nálam egy tányéron simán keveredhet kelet és nyugat, a legcsekélyebb atrocitások nélkül. Sőt, ízben és színben kiegészítve egymást, teljes harmóniában olvadhatnak össze, ízlelőbimbóink örömére.

Az indiai konyha igen kedves szívemnek, melyből is leginkább a currys része, aztán, ha még a bárány is megjelenik valahol, attól akár el is alélok. Amit e napon készítettem, az nem más, mint egy currys bárány, rizzsel, csak némi átalakítások folytán a curry a rizsbe került, a bárány pedig bundába. De csak a változatosság kedvéért, meg ugye így előnyösebb a megjelenése is (dokumentálás szempontjából).

Első lépésként elkészült a curry (nem összetévesztendő a curry nevű fűszerrel!). Került bele, mármint az olajba: hagyma, paradicsom, koriander, gyömbér, kömény, fokhagyma, kurkuma, fahéj, szegfűszeg, babérlevél, chili és egy kanálka garam masala (ami egy indiai fűszerkeverék). Majd mindennek egy része átvándorolt a rotyogó rizsbe. Színnek és íznek. Gyors ütemben követte a hús sütése, éspedig liszt, tojás, kukoricapehely bundát öltve. Égető érzéseket enyhítendő (rettentően chilis curry), falatozhatunk hozzá céklát is. Kissé kaotikus, de igen finom volt!

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.