Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan locsoljanak idén a fiúk?

Hogyan locsoljanak idén a fiúk? Életmód

A koronavírus miatt idén is elmaradnak a nagy családi találkozások, a közös hosszú hétvégézés, és a gyerekek locsolkodása is. Bár utóbbiról azért mégsem kell teljesen lemondani, hiszen van pár módszer, amivel így is sort keríthettek a hagyományra!

Hirdetés
Hirdetés

Videóhívás rokonoknak

Ha a fiad idén sajnos nem tudja meglátogatni a női rokonokat, hogy verset mondjon és meglocsolja őket, éljetek a modern technológia lehetőségeivel!

A videóhívás szuper megoldást biztosít: egy közös csetszobába hívd össze a rokonokat, hogy élő videóban elmondhassa a kisfiad az általa megtanult verset, és jelképesen meglocsolhassa őket egy kölnivel. Ezt követően a többi család fiúgyermekei is megcsinálhatják ezt, így közös lesz az élmény mindenkinek!

Akár az is jó ötlet, ha már előre összebeszéltek, és elkülditek egymásnak akár postán az ajándékot, amit adnátok a locsolásért: egy kis csokoládé, hímes tojás, bármi, aminek örülnének a család fiú tagjai!

Menj a szomszéd kapujához

Az is jó ötlet, ha a közelben élő barátokat, rokonokat, szomszédokat messziről meglocsoljátok! Menjetek el a házuk elé, hívjátok ki őket, és a két-három métert megtartva, a kapuból mondja el a fiad az általa kiválasztott verseket.

Ennek előnye, hogy a személyes varázs is megmarad, hiszen láthatja a locsolt személyek reakcióját, és biztos, hogy tojást is kapni fog érte. Jelenleg a korlátozások miatt autóba szabad ülni, sétálni pedig úgyszintén, így akár a két-három településsel arrébb élőket is meglátogathatjátok, szigorúan a kapun kívül maradva!

Előre betanulva

Ha a fiad nem igazán szereti az élő videózást, és nem akarja így elmondani a verset a rokonoknak, vagy nem igazán tudjátok összehangolni az ismerősökkel erre az időpontot, érdemes inkább videóra venni a pillanatot. Így többször is próbálkozhattok kedvetekre, és a legjobban sikerült felvételt továbbíthatjátok a nagyszülőknek, testvéreknek, közeli barátoknak.

Az élmény megmarad, és az csak külön pluszt ad, ha szimpatikusa zenével, efektekkel felturbózzátok a videót!

Plakátos locsolás

Ha kertes házban laktok, készítsetek egy nagy plakátot, és rakjátok ki a kerítésre! Ezt akár egy lepedőre is megfesthetitek, vagy több lapot egymásra ragaszthattok, majd írjatok rá közösen egy locsoló verset.

Dekoráljátok ki kedvetekre, és akasszátok ki a kerítésre, hogy amikor valaki épp arra sétál, elolvashassa a mondókát, és jelképesen úgy érezhesse, a fiad meglocsolta őt. Az biztos, hogy izgatottan fogja nézni az ablakból fogja az embereket és a reakcióikat!

Virtuális képeslappal

Akár az is jó ötlet, ha közösen írtok saját húsvéti locsolóverset! Az internet világa tele van ötletekkel és mondókákkal, de mindig az a legszemélyesebb és legemlékezetesebb, amit ti magatok találtok ki, a képzelőerőtöket használva.

Ezt aztán virtuális képeslapra is rászerkeszthetitek, és a közösségi oldalakon továbbíthatjátok annak, akit szívesen meglocsolna a kisfiad. A siker biztosan nem marad el!

Húsvéti locsoló app

Ma már szinte mindenre van egy mobilapplikáció, így nem meglepő, hogy a locsolás is megoldható ilyen virtuális keretek között.

A Meglocsollapp egy olyan alkalmazás, ahol verseket találhattok, és szimbolikusan meglocsolhattok bárkit.

Elküldhetitek nekik a kiválasztott mondókát kép formájában, sőt, ez az applikáció arra az esetre is jó ötlet, ha nem akartok kölnit használni, hanem csak jelképesen locsolnátok meg például a szomszédokat távolról.

Egy új virág

Mi lenne, ha egy kicsit máshogy állnátok idén a locsoláshoz? Ha a fiad nagyon szeretne valahogy sort keríteni rá, kérdezd meg tőle, ki az az öt ember, akit mindenképpen meglocsolt volna, ha lenne rá lehetőség.

Ezután ennek az öt személynek válasszatok ki virágmagot, és ültessétek el ezeket a kertbe. Az ő feladata lesz, hogy locsolja őket, és a végén, ha már kikeltek, akár oda is adhatja nekik őket ajándékba.

+1. Vizes játékok

A locsolást sokszor ki lehet váltani különböző játékokkal is, hogy ha már maga az élmény, a rokonlátogatás és a személyes találkozás kimarad, legalább kellemes emlék legyen ez a húsvét is. A locsolkodás alapeleme a víz, ezért ezzel a középpontban találhatsz ki különböző játékokat, amikbe a lányokat is bele lehet vonni.

Ilyen lehet például a kertben egy vízibomba vagy vízipisztoly csata (aki a legszárazabb marad, az nyert), de akár ügyességi játékokat is kitalálhattok.

Ki tudja a leggyorsabban elvinni egyik akadálytól a másikhoz a teli pohár vizet úgy, hogy a legkevesebbet önti ki belőle? Játékra fel!

(bien.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 5., 9:12
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A tàposoknak jó 5let! 😂
  Itt Szèkelyföldön megoldjuk hagyomànyosan!
  Jó,hogy nem vesszük nyakunkba a falut mint règen,de azèrt a közeli rókon,baràt belefèr! Munkàba is jàrunk,sőt pl a Penny,Lidl Húsvèt napjàn is nyìtva volt Kèzdivàsàrhelyen!!! Embertelen!!! A nagy globalizàció hozta ezeket az embertelen körülmènyeket!
  A vìrus lètezik,de csak a nagyon betegeket tizedeli meg! Kórhàzi fertőzèsben is meghaltak ennyien a korona előtt! Az oltàssal a dokik sem merik beoltatni magukat! Mièrt?! Elegendő 1 jó immunrendszer!!!😃😄