Felhívás!

Tavaszi hangulatú filmek húsvéthétfőre

Tavaszi hangulatú filmek húsvéthétfőre Életmód

A húsvéti hosszú hétvégén a finom ételek, tojásfestegetés és játékos otthoni programok kapják a főszerepet! Ha pedig igazán tavaszias hangulatú filmmel szeretnétek zárni az estéket, érdemes az alábbiakból válogatnotok. Mivel húsvéthétfőn nem javasolt a locsolás vagy locsolók fogadása, kuckózzatok be a maradék süteményekkel és nézzetek filmeket! 

1. Nyúl Péter 

Nyúl Péter nagy szájánál csak a füle nagyobb. Egyébként jó kedélyű, laza, és a kék dzsekijéről biztosan felismered. Meg arról, hogy nem hord nadrágot. Szerinte ő az ember legrégibb barátja, és ezért joga van néha megebédelni a kiskertben, megmelegedni a konyhában és bulit szervezni a haverjainak nappaliban.
A helybéli tanyagazdának azonban erről egészen más elképzelései vannak.

2. Jézus Krisztus szupersztár

1973-ban az egész világ megismerte a „hippi Jézust”. Hogy hogyan? Úgy, hogy a kopár, félsivatagi táj közepén elterülő romokhoz ütött-kopott, rozoga autóbusz érkezett, ami egy társulat tagjait hozta magával. A jelmezek kicsomagolása után a fiatalok játszani kezdtek, előadták az Örök Történetet, Jézus földi életének utolsó szakaszát mutatták be. A musical a hetvenes években kőkemény botrányt váltott ki, de aztán megemésztette a világ: úgy látszik, a rock és az evangélium mégsem annyira összeegyeztethetetlenek. 

3. Kellemes húsvéti ünnepeket!

Ha ízig-vérig húsvéti filmre vágyunk, akkor a Kellemes húsvéti ünnepeket! kell megnézünk Sophie Marceau és Jean-Paul Belmondo főszereplésével. A Casanova-életmódot folytató Stephane Margelle (Jean-Paul Belmondo) a Riviérán él feleségével, Sophie-val. Szoknyapecér életmódjához hűen nem tétlenkedik, miután feleségét kivitte a repülőtérre: amikor a véletlen folytán összetalálkozik egy 18 éves lánnyal, megkezdi csábításának folyamatát, a lakására is felviszi. A feleség gépét azonban törlik, és mikor hazatér, férjét a 18 éves lánnyal találja. Hogy mit kreálnak a szorult helyzetek? Felfoghatatlan kifogásokat: Stephane azt hazudja, hogy a fiatal lány a gyermeke.

4. Hopp

Igazán jó családi, tehát gyerekekkel nézhető húsvéti filmet nehéz találni, de nem lehetetlen. Sonkával, tormával és tojással felszerelve érdemes nekikezdeni a Hoppnak, gyerekek, unokák társaságában, hogy az öreg húsvéti nyúl története egy másik dimenzióba repítsen minket. Az animációs mesefilm Hopp Fredről, a munkanélküli naplopóról szól, akinek át kell vennie a húsvéti nyuszi munkáját, mert véletlenül megsebesíti. Még ha nem is egy mélyenszántó alkotás, tökéletes szórakozást ígér az ünnepekre.  

5. Roger nyúl a pácban (1988)

A 80-as években Hollywood majd kipattant az eredetiségtől. Egy sor olyan film született ebben az évtizedben, amely mára szerves része lett a popkultúrának. Elég csak a Szellemirtókra, a Terminátorra, az Indiana Jones trilógiára, a Szörnyecskékre vagy a Vissza a jövőbe filmekre gondolni. A stúdiók ekkoriban jóval nyitottabbak voltak az új ötletekre. Így kaphatott zöld utat egy film noir, ahol a főhős egy olyan világban kezd el nyomozni, ahol a hús-vér emberek együtt élnek a rajzfilm figurákkal. A megvalósítás a maga idején forradalmi volt, a film pedig mai szemmel is roppant szórakoztató.

6. A LEGO-kaland (2014)

A bemutató előtt még sokan azt hitték, hogy ezaz egész nem lesz több egy hosszúra nyúlt reklámnál. A film pedig nem is cáfolt rá teljesen az előítéletekre. Hisz azt, hogy gyerekként mennyire jó legózni, a készítők elég jól kidomborították. De még így is hosszú évek óta ez lett az egyik legkedvesebb animációs mozi.

7. Snoopy és a húsvéti kutya (1974)

1965-ben készült el és máig az amerikaiak egyik kedvenc karácsonyi filmje a Snoopy és a karácsony (eredeti cím: A Charlie Brown Christmas). Nem csoda, ha a 25 perces rajzfilm sikere után további ünnepi kiadások érkeztek (pl. halloween, hálaadás, húsvét). Az utóbbi verzióban a főszereplő a húsvéti nyúl – lenne, de kiderül, hogy a húsvéti kutya annál sokkal menőbb. És pont van egy jelentkező a pozícióra, aki minden szempontból alkalmasnak tűnik arra, hogy betöltse a húsvéti kutya szerepét.

8. Az öt legenda (2012)

Megvan az a kép, amikor az egy napot dolgozók klubjának tagjai (Mikulás, húsvéti nyúl, Jézuska stb.) kártyáznak? Aki Az öt legenda című animációs filmet rendezte, az feltehetően rendesen rajta maradt ezen a poénon. Az alapsztori ugyanis az, hogy a gyerekek őrzői, vagyis az öt legenda (Mikulás, húsvéti nyúl, Homokember, Fogtündér és később Dér Jankó) közösen szállnak harcba a gonosz mumus ellen, akinek mi más is lehetne a célja, minthogy pokollá tegye a gyerekek életét. Ha nem láttál még tetovált Mikulást és Hugh Jackman hangú húsvéti nyulat, ez a te (animációs) filmed.

9. Pom-Pom meséi: A csipogó húsvéti tojás (1981)

Ne feledkezzünk meg a remek magyar rajzfilmekről se, Dargay Attila is gondoskodott róla, hogy a húsvéti hagyományok is felbukkanjanak Pom-Pom történtei között. Az alig 10 perces epizódból kiderül, hogyan kell jó időben beszerezni a tojásokat, mihez kell velük kezdeni és a locsolásról megtudhatunk néhány praktikus információt.

10. Húsvéti Maci Laci (Yogi the Easter Bear, 1994)

Smith parkőr hatalmas húsvéti mulatságra készül a Jellystone Parkban, azonban a mohó Maci Laci ezúttal sem bír ellenállni a sok finomságnak. A parkőr cirkuszba akarja őt küldeni a sorozatos dézsmálások miatt, ezért a falánk medve a Húsvéti Nyúlhoz fordulna segítségért, de őt elrabolta a két gonosz bandita, Ernest és Pauly. Ha ennyi izgalom még nem lenne elég, a Húsvéti Tyúk titkára is fény derül a közel 45 perces játékidőben.

(bien.hu)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.